Kepta rausvoji lašiša receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Kepta rausvoji lašiša receptas

Rausvoji lašiša (dar vadinama rausvąja lašiša) troškinama, verdama, sūdoma, rūkoma, marinuojama ir konservuojama. Pagal šį nuoseklų receptą siūlome ją kepti. Iškepta rausvoji lašiša būna sultinga, skani, švelni ir minkšta. Bet svarbiausia - orkaitėje kepta rausvoji lašiša išsaugo daugiausia naudingųjų savybių. Beje, netikėtomis šios žuvies filė savybėmis galima laikyti odos ir plaukų būklės gerinimą, taip pat teigiamą poveikį nervų sistemai.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
7 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta rausvoji lašiša receptas Žingsnis 1
Pašalinkite žuvies galvą ir vidų, nulupkite žvynus ir nuplaukite po šaltu vandeniu. Pirkite atšaldytą sveiką žuvį, kad galėtumėte nustatyti, ar ji šviežia ir kokybiška. Žuvies akys turi būti blizgančios, žiaunos rausvos, o mėsa rausva ir tvirta. Supjaustykite citriną žiedais ir nulupkite česnaką. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Kepta rausvoji lašiša receptas Žingsnis 2
Žuvies paviršiuje iš abiejų pusių padarykite nedidelius įpjovimus, patepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Į žuvį įdėkite citrinos, čiobrelių, česnakų, rozmarinų, o vidų pasūdykite.

Žingsnis 3

Kepta rausvoji lašiša receptas Žingsnis 3
Suvyniokite žuvį į foliją ir 20 minučių pašaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 4

Kepta rausvoji lašiša receptas Žingsnis 4
Iškeptą žuvį patiekite ant medinės lentelės, o šalia išdėliokite citrinos griežinėlius ir prieskonines žoleles pagal savo skonį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos