Publikavimo data: 2024-02-04
Kepta rausvoji lašiša receptas
Rausvoji lašiša (dar vadinama rausvąja lašiša) troškinama, verdama, sūdoma, rūkoma, marinuojama ir konservuojama. Pagal šį nuoseklų receptą siūlome ją kepti. Iškepta rausvoji lašiša būna sultinga, skani, švelni ir minkšta. Bet svarbiausia - orkaitėje kepta rausvoji lašiša išsaugo daugiausia naudingųjų savybių. Beje, netikėtomis šios žuvies filė savybėmis galima laikyti odos ir plaukų būklės gerinimą, taip pat teigiamą poveikį nervų sistemai.
Žingsnis 1
Pašalinkite žuvies galvą ir vidų, nulupkite žvynus ir nuplaukite po šaltu vandeniu. Pirkite atšaldytą sveiką žuvį, kad galėtumėte nustatyti, ar ji šviežia ir kokybiška. Žuvies akys turi būti blizgančios, žiaunos rausvos, o mėsa rausva ir tvirta. Supjaustykite citriną žiedais ir nulupkite česnaką. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Žuvies paviršiuje iš abiejų pusių padarykite nedidelius įpjovimus, patepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Į žuvį įdėkite citrinos, čiobrelių, česnakų, rozmarinų, o vidų pasūdykite.
Žingsnis 3
Suvyniokite žuvį į foliją ir 20 minučių pašaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 4
Iškeptą žuvį patiekite ant medinės lentelės, o šalia išdėliokite citrinos griežinėlius ir prieskonines žoleles pagal savo skonį.
Kategorijos