Publikavimo data: 2024-03-23
Kepta šukutė su kumpiu
Jei per karščius neturite jėgų suktis virtuvėje ir ruošti kelių patiekalų pietus, gelbės okroška ant rūgpienio. Šviežias kumpis, virtos daržovės ir sultingos prieskoninės žolelės kartu su atvėsinta gira - kaip tik tai, ko reikia karštą vasarą. Maistinga, paprasta ir greita.
Žingsnis 1
Žalias nuplautas bulves sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Daržoves virkite apie 25-30 minučių, kol suminkštės. Išvirus bulvėms nuimkite odelę.
Žingsnis 2
Nedideliame puode ant ugnies užkaitinkite vištienos kiaušinius. Kai vanduo užvirs, leiskite jiems virti dar 10 minučių ir nukelkite puodą nuo ugnies. Kad kiaušiniai atvėstų, leiskite jiems kurį laiką pastovėti šaltame vandenyje.
Žingsnis 3
Peiliu supjaustykite ridikėlius nedideliais griežinėliais.
Žingsnis 4
Šviežią agurką taip pat supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Visas paruoštas žoleles tinkamai susmulkinkite.
Žingsnis 6
Išvirusias virtas bulves peiliu padalykite į mažus kubelius.
Žingsnis 7
Iš vištienos kiaušinių pašalinkite lukštus ir supjaustykite juos nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 8
Šviežią kumpį supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 9
Viską sumaišykite gilioje lėkštėje. Prieš pat patiekdami supilkite ant okroshka ir įdėkite majonezo arba grietinės.
Kategorijos