Publikavimo data: 2024-03-23
Kopūstai ant kisieliaus su virta dešra
Karštomis dienomis daugelis žmonių praranda apetitą. Į pagalbą ateina kvašo pagrindu pagaminta okroška - vienas populiariausių vasaros patiekalų. Karštą dieną labai malonu suvalgyti dubenėlį vėsios sriubos, ypač tokios mažai kaloringos ir gaivinančios sriubos. Klasikinis okroškos receptas yra su virta dešra ant rūgpienio. Paprasta, greita ir labai skanu!
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite vandens, sudėkite nuplautas bulves ir užkaiskite ant ugnies. Virkite 25-30 minučių, kol suminkštės. Nusunkite vandenį ir leiskite bulvėms atvėsti. Nulupkite daržovę nuo odelės.
Žingsnis 2
Į nedidelį puodą įpilkite vandens, įmuškite kiaušinius ir užkaitinkite. Virkite, kol išvirs, maždaug 10 minučių po to, kai vanduo užvirs. Nusunkite karštą vandenį, išvirtus kiaušinius užpilkite lediniu vandeniu, kad atvėstų.
Žingsnis 3
Ridikėlius supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 4
Agurką supjaustykite tais pačiais kubeliais.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Žingsnis 6
Virtas bulves supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 7
Kiaušinius nulupkite nuo lukštų, supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 8
Taip pat kubeliais supjaustykite virtą dešrą.
Žingsnis 9
Giliame inde sumaišykite visas supjaustytas daržoves, kiaušinius, dešrą ir žoleles. Okroška paruošta! Supilkite rūgpienį ir tik atskiras okroškos porcijas apliekite grietine arba majonezu.
Kategorijos