Kopūstai ant kisieliaus su virta dešra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Kopūstai ant kisieliaus su virta dešra

Karštomis dienomis daugelis žmonių praranda apetitą. Į pagalbą ateina kvašo pagrindu pagaminta okroška - vienas populiariausių vasaros patiekalų. Karštą dieną labai malonu suvalgyti dubenėlį vėsios sriubos, ypač tokios mažai kaloringos ir gaivinančios sriubos. Klasikinis okroškos receptas yra su virta dešra ant rūgpienio. Paprasta, greita ir labai skanu!
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
12 min.
Kalorijos
93 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstai ant kisieliaus su virta dešra Žingsnis 1
Į puodą įpilkite vandens, sudėkite nuplautas bulves ir užkaiskite ant ugnies. Virkite 25-30 minučių, kol suminkštės. Nusunkite vandenį ir leiskite bulvėms atvėsti. Nulupkite daržovę nuo odelės.

Žingsnis 2

Kopūstai ant kisieliaus su virta dešra Žingsnis 2
Į nedidelį puodą įpilkite vandens, įmuškite kiaušinius ir užkaitinkite. Virkite, kol išvirs, maždaug 10 minučių po to, kai vanduo užvirs. Nusunkite karštą vandenį, išvirtus kiaušinius užpilkite lediniu vandeniu, kad atvėstų.

Žingsnis 3

Kopūstai ant kisieliaus su virta dešra Žingsnis 3
Ridikėlius supjaustykite smulkiais kubeliais.

Žingsnis 4

Kopūstai ant kisieliaus su virta dešra Žingsnis 4
Agurką supjaustykite tais pačiais kubeliais.

Žingsnis 5

Kopūstai ant kisieliaus su virta dešra Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Žingsnis 6

Kopūstai ant kisieliaus su virta dešra Žingsnis 6
Virtas bulves supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 7

Kopūstai ant kisieliaus su virta dešra Žingsnis 7
Kiaušinius nulupkite nuo lukštų, supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 8

Kopūstai ant kisieliaus su virta dešra Žingsnis 8
Taip pat kubeliais supjaustykite virtą dešrą.

Žingsnis 9

Kopūstai ant kisieliaus su virta dešra Žingsnis 9
Giliame inde sumaišykite visas supjaustytas daržoves, kiaušinius, dešrą ir žoleles. Okroška paruošta! Supilkite rūgpienį ir tik atskiras okroškos porcijas apliekite grietine arba majonezu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos