Publikavimo data: 2024-02-04
Okra ant kefyro receptas
Okroška kilo iš vieno paprasto patiekalo, kuris net neturėjo konkretaus pavadinimo. Jam paruošti buvo imami ridikėliai ir svogūnai, supjaustomi ir užpilami rūgpieniu. O okroška, kurią žinome, atsirado pasitelkus burlakus, kurie vakarieniavo su vobla ir rūgpieniu. Jų dantų būklė palikdavo daug vilčių, todėl voblą jie mirkydavo kvase. Vėliau į kisielių buvo pridėta daržovių, ir pamažu šis patiekalas įgavo mums pažįstamą sudėtį.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir išvirkite bulves, o atvėsusias nulupkite. Išvirkite ir nulupkite kiaušinius. Bulves, kiaušinius, dešrą ir agurkus supjaustykite kubeliais. Nuplaukite svogūną ir krapus ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Sumaišykite visus ingredientus dideliame dubenyje arba puode. Įpilkite grietinės ir druskos.
Žingsnis 3
Užpilkite sriubą kefyru ir patiekite.
Kategorijos