Publikavimo data: 2024-02-04
Klasikinė Okroshka receptas
Galite nesunkiai atspėti, iš kurio veiksmažodžio kilo žodis "okroška". Jo receptą galima apibūdinti vienu žodžiu - "trupinti". Ir iš tiesų, beveik visas tinkamos okroškos gaminimo procesas susideda iš ingredientų smulkinimo. Klasikiniame šios naminės šaltosios sriubos recepte naudojamas rūgpienis, tačiau yra ir alternatyvų - alus, pienas, kefyras, skysta grietinė.
Žingsnis 1
Kiaušinius ir bulves išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Nulupkite agurkų odelę. Kiaušinius, bulves, agurkus, ridikėlius ir dešrą supjaustykite kubeliais, o svogūną ir petražoles smulkiai sukapokite.
Žingsnis 2
Sudėkite visus ingredientus į puodą, supilkite rūgpienį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdėkite smulkintų žolelių ir vėl viską sumaišykite.Paruoštos sriubos skonis bus geresnis, jei ją palaikysite šaldytuve vieną dieną.
Žingsnis 4
Paruoštą okrošką patiekite su grietine.
Kategorijos