Klasikinė Okroshka receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Klasikinė Okroshka receptas

Galite nesunkiai atspėti, iš kurio veiksmažodžio kilo žodis "okroška". Jo receptą galima apibūdinti vienu žodžiu - "trupinti". Ir iš tiesų, beveik visas tinkamos okroškos gaminimo procesas susideda iš ingredientų smulkinimo. Klasikiniame šios naminės šaltosios sriubos recepte naudojamas rūgpienis, tačiau yra ir alternatyvų - alus, pienas, kefyras, skysta grietinė.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
95 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė Okroshka receptas Žingsnis 1
Kiaušinius ir bulves išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Nulupkite agurkų odelę. Kiaušinius, bulves, agurkus, ridikėlius ir dešrą supjaustykite kubeliais, o svogūną ir petražoles smulkiai sukapokite.

Žingsnis 2

Klasikinė Okroshka receptas Žingsnis 2
Sudėkite visus ingredientus į puodą, supilkite rūgpienį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Klasikinė Okroshka receptas Žingsnis 3
Įdėkite smulkintų žolelių ir vėl viską sumaišykite.Paruoštos sriubos skonis bus geresnis, jei ją palaikysite šaldytuve vieną dieną.

Žingsnis 4

Klasikinė Okroshka receptas Žingsnis 4
Paruoštą okrošką patiekite su grietine.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos