Publikavimo data: 2024-04-14
Keptas burrito.
Kepta burita vadinama chimichanga. Suvyniota tortilija su įdaru kepama keptuvėje iš visų pusių, kad įgautų traškią rudą plutelę. Šiam patiekalui pagaminti reikia kukurūzų tortilijų. Galite nusipirkti jau paruoštų. Renkantis tortiliją svarbiausia, kad ji būtų šviežia ir galėtumėte lengvai suformuoti ritinį. Kepant karštą, kietasis sūris linkęs išsilydyti, todėl rinkitės tinkamos rūšies sūrį.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Vištienos filė supjaustykite plonais griežinėliais ir virkite 15 minučių. Išimkite iš mėsos ir nusausinkite nuoviru.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir pakepinkite česnaką bei svogūną. Retkarčiais pamaišydami kepkite 3-4 minutes ant didelės ugnies. Į keptuvę sudėkite pjaustytus pomidorus ir 5 min. kepkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Į įdarą sudėkite mėsą ir pupeles. Pupeles, konservuotus kukurūzus ir virtą vištienos filė perkelkite į keptuvę su daržovėmis. Įberkite druskos ir sausų prieskonių ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Kepkite burito keptuvėje. 1-2 minutes pašildykite tortilijas keptuvėje. Pakaitomis paskleiskite tarkuotą sūrį ir įdarą. Susukite į ritinį. Apšlakstykite burrito augaliniu aliejumi. Kepkite iš visų pusių keptuvėje su 3 valgomaisiais šaukštais augalinio aliejaus, kol apskrus.
Kategorijos