Publikavimo data: 2024-02-04
Keptas karpis receptas
Karpiai yra neįtikėtinai vertinga ir skani žuvis, pasižyminti švelnia tekstūra ir šiek tiek salstelėjusia mėsa. Iš sultingų karpių gaminami patiekalai yra daugelio šalių, įskaitant Rusiją, Ukrainą, Baltarusiją, Lenkiją, Lenkiją, Kiniją ir Izraelį, virtuvėse. Serbijoje ir Kroatijoje ši žuvis yra pagrindinis nacionalinės sriubos ingredientas. Pagal mūsų receptą žingsnis po žingsnio karpis orkaitėje bus iškeptas visas folijoje. Dėl tokio kepimo būdo žuvis bus minkštesnė ir sultingesnė, o žolelės sustiprins jos skonį.
Žingsnis 1
Pašalinkite žuvies galvą ir vidų, nulupkite žvynus ir nuplaukite po šaltu vandeniu. Pirkite atšaldytą sveiką žuvį, kad galėtumėte nustatyti, ar ji šviežia ir kokybiška. Žuvies akys turi būti blizgančios, žiaunos rausvos, o mėsa rausva ir tvirta. Supjaustykite citriną žiedais ir nulupkite česnaką. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Žuvies paviršiuje iš abiejų pusių padarykite nedidelius įpjovimus, patepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Į žuvį įdėkite citrinos, čiobrelių, česnakų, rozmarinų, o vidų pasūdykite.
Žingsnis 3
Žuvį suvyniokite į foliją ir 20 minučių pašaukite į 190 °C įkaitintą orkaitę. Nuimkite foliją ir dar 20 min. pašaukite į orkaitę.Padarykite dvigubą folijos apvalkalą, kad kepant neišbėgtų sultys.
Žingsnis 4
Paruoštą karpį papipirinkite ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Kategorijos