Keptas saldus moliūgas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-03

Keptas saldus moliūgas receptas

Su moliūgais galima pagaminti daugybę patiekalų. Tačiau jei nenorite apsunkinti užduoties, tiesiog iškepkite moliūgą orkaitėje. Juk ši daržovė nuostabi ir viena. Tiesiog nulupkite moliūgą ir supjaustykite griežinėliais, užpilkite aliejumi, pabarstykite cukrumi ir iškepkite. Gaunasi labai skanus ir lengvas patiekalas. Be to, jis yra vegetariškas ir tinka tiems, kurie nevalgo mėsos ar pasninkauja. Tokį saldų keptą moliūgą galima patiekti kaip desertą, dėti į košę arba naudoti kaip garnyrą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
129 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptas saldus moliūgas receptas Žingsnis 1
Nuplaukite moliūgą, pašalinkite odą ir sėklas. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.

Žingsnis 2

Keptas saldus moliūgas receptas Žingsnis 2
Moliūgą supjaustykite 1 cm storio riekelėmis.

Žingsnis 3

Keptas saldus moliūgas receptas Žingsnis 3
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu. Į formą įdėkite moliūgą.

Žingsnis 4

Keptas saldus moliūgas receptas Žingsnis 4
Apšlakstykite moliūgą augaliniu aliejumi, pabarstykite cukranendrių cukrumi ir cinamonu. Rankomis švelniai paskirstykite cukrų, cinamoną ir sviestą ant moliūgo.

Žingsnis 5

Keptas saldus moliūgas receptas Žingsnis 5
Kepkite moliūgą orkaitėje 30 minučių 180 °C temperatūroje.Jei orkaitėje yra konvekcinis režimas, įjunkite jį likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, tada moliūgas bus rausvas ir iškepęs.

Žingsnis 6

Keptas saldus moliūgas receptas Žingsnis 6
Paruoštą moliūgą pabarstykite moliūgų sėklomis. Mėgaukitės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos