Publikavimo data: 2024-01-03
Keptas saldus moliūgas receptas
Su moliūgais galima pagaminti daugybę patiekalų. Tačiau jei nenorite apsunkinti užduoties, tiesiog iškepkite moliūgą orkaitėje. Juk ši daržovė nuostabi ir viena. Tiesiog nulupkite moliūgą ir supjaustykite griežinėliais, užpilkite aliejumi, pabarstykite cukrumi ir iškepkite. Gaunasi labai skanus ir lengvas patiekalas. Be to, jis yra vegetariškas ir tinka tiems, kurie nevalgo mėsos ar pasninkauja. Tokį saldų keptą moliūgą galima patiekti kaip desertą, dėti į košę arba naudoti kaip garnyrą.
Žingsnis 1
Nuplaukite moliūgą, pašalinkite odą ir sėklas. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Moliūgą supjaustykite 1 cm storio riekelėmis.
Žingsnis 3
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu. Į formą įdėkite moliūgą.
Žingsnis 4
Apšlakstykite moliūgą augaliniu aliejumi, pabarstykite cukranendrių cukrumi ir cinamonu. Rankomis švelniai paskirstykite cukrų, cinamoną ir sviestą ant moliūgo.
Žingsnis 5
Kepkite moliūgą orkaitėje 30 minučių 180 °C temperatūroje.Jei orkaitėje yra konvekcinis režimas, įjunkite jį likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, tada moliūgas bus rausvas ir iškepęs.
Žingsnis 6
Paruoštą moliūgą pabarstykite moliūgų sėklomis. Mėgaukitės.
Kategorijos