Publikavimo data: 2025-08-17
Keptas sūris su braškių padažu
Keptas sūris su braškių padažu yra rafinuotas ir neįprastas patiekalas, kuris bus puikus šventinio stalo užkandis. Subtilus brie sūris kartu su saldžiu braškių padažu suteikia nepakartojamą skonį ir aromatą. Patiekalą puikiai papildo traški sluoksniuotos tešlos plutelė. Brie sūris gaminamas iš karvės pieno ir šliužo fermentų. Nepirkite rudos spalvos brie sūrio, nes tai reiškia, kad jis yra pernokęs. Rinkitės minkštą brie sūrį su šviesia balta plutele.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Sudėkite braškes į puodą, suberkite cukrų ir vandenį. Uždekite ant ugnies ir viską užvirinkite. Tada nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Puodo turinį sudėkite į trintuvą, sutrinkite, sudėkite į sietelį ir pertrinkite.
Žingsnis 2
Iškepkite sūrį. Pabarstykite stalą miltais, sudėkite ant jo sluoksniuotą tešlą ir plonai iškočiokite. Iš tešlos išpjaukite du vienodus apskritimus, tokio pat dydžio kaip brie sūris, ir du 5 cm didesnius apskritimus. Abiejuose sūrio gabaluose padarykite įdubimus ir į juos sudėkite likusias sveikas braškes. Sūrį sudėkite ant didžiųjų tešlos apskritimų ir uždenkite mažesniaisiais. Sūrį sandariai uždenkite tešla, viršų patepkite kiaušiniu. Sūrį tešloje kepkite orkaitėje 20 minučių. Po to išimkite ir apšlakstykite uogų padažu.
Kategorijos