Publikavimo data: 2024-03-27
Keptas vištienos pyragas
Pradžiuginkite savo šeimą naminiu pyragu. Keptas pyragas su vištiena tinka ir karštas, ir šaltas. Keptas pyragas bus puikūs pusryčiai ar vakarinis užkandis. Švelni vištienos krūtinėlė su sūriu mielinėje tešloje - labai paprasta, sotu ir skanu!
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, uždenkite maistine plėvele ir plaktuvu pamuškite. Aptepti gabaliukai bus dar minkštesni, o pyrago įdaras bus vientisesnis.
Žingsnis 3
Perkelkite išmuštą vištieną į gilų dubenį, pagal skonį įpilkite majonezo, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Sumaišykite ingredientus.
Žingsnis 4
Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Kiaušinio baltymą sudėkite į vištienos įdarą ir sumaišykite ingredientus.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 6
Į vištieną sudėkite svogūnus ir ingredientus gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas.
Žingsnis 7
Iškočiokite tešlą ir padalykite ją pusiau.
Žingsnis 8
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos 1 dalį tešlos. Į tešlos vidurį sudėkite įdarą ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 9
Įdarą uždenkite 2 tešlos sluoksniais ir šakute užspauskite sluoksnių kraštus. Viršutinį tešlos sluoksnį aptepkite kiaušinio tryniu ir padarykite porą įpjovų.
Žingsnis 10
Pašaukite pyragą į orkaitę 60 minučių. Orkaitę reikėtų iš anksto įkaitinti iki 180 laipsnių. Atvėsinkite pyragą, supjaustykite ir patiekite.
Kategorijos