Kepti baklažanų ikrai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Kepti baklažanų ikrai

Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
87 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti baklažanų ikrai Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Įkaitinkite orkaitę iki 230-240 laipsnių, keliose vietose šakute subadykite baklažanus, kad kepdami jie neplyštų. Kepkite baklažanus, kol suminkštės, 30-40 minučių. Išimkite baklažanus iš orkaitės, sudėkite juos į skardą, uždenkite dangčiu ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite garuoti 15 minučių, kad gerai atsiskirtų odelė.

Žingsnis 2

Pagaminkite baklažanų ikrus. Nuo garuose virtų baklažanų nulupkite odelę ir smulkiai supjaustykite. Storadugnėje keptuvėje aliejuje ant vidutinės ugnies 12-15 min. pakepinkite svogūną. Sudėkite pomidorų pastą ir maišydami kepkite 5-8 min. Sudėkite baklažanus. Išmaišykite, troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 5 minutes. Sudėkite česnaką, druską, pipirus, actą, cukrų ir maišydami troškinkite po dangčiu dar 5-7 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos