Publikavimo data: 2024-05-19
Kepti baklažanų ikrai
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Įkaitinkite orkaitę iki 230-240 laipsnių, keliose vietose šakute subadykite baklažanus, kad kepdami jie neplyštų. Kepkite baklažanus, kol suminkštės, 30-40 minučių. Išimkite baklažanus iš orkaitės, sudėkite juos į skardą, uždenkite dangčiu ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite garuoti 15 minučių, kad gerai atsiskirtų odelė.
Žingsnis 2
Pagaminkite baklažanų ikrus. Nuo garuose virtų baklažanų nulupkite odelę ir smulkiai supjaustykite. Storadugnėje keptuvėje aliejuje ant vidutinės ugnies 12-15 min. pakepinkite svogūną. Sudėkite pomidorų pastą ir maišydami kepkite 5-8 min. Sudėkite baklažanus. Išmaišykite, troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 5 minutes. Sudėkite česnaką, druską, pipirus, actą, cukrų ir maišydami troškinkite po dangčiu dar 5-7 minutes.
Kategorijos