Publikavimo data: 2024-06-23
Kepti bananai šoninėje
Į šoninę įvynioti bananai - tai užkandis netikėtų derinių mėgėjams. Nepirkite geltonos spalvos bananų. Termiškai apdorojant jie praras formą ir pavirs į košę. Geriau vartoti jaunus žalios spalvos vaisius. Pageidautina nesaldintos veislės. Nepjaustykite bananų per smulkiai, kepant ar skrudinant jie gali išsausėti. Šoninė turi būti be skonio stipriklių ir prieskonių. Geriausia - tik mėsa ir druska. Gerai, jei pakuotėje tarp šoninės gabalėlių yra popieriaus sluoksnis.
Žingsnis 1
Marinuokite bananus. Kiekvieną bananą supjaustykite į 5 skilteles. Sumaišykite medų su sojų padažu, sudėkite į šį mišinį vaisių skilteles ir palikite šaldytuve 30 minučių. Tada bananus išimkite iš marinato.
Žingsnis 2
Iškepkite bananus šoninėje. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę, padėkite groteles ne aukščiau kaip 15 cm virš šilumos šaltinio. Šoninės griežinėlius perpjaukite į dvi dalis, suvyniokite į juos marinuotus bananus, sutvirtinkite dantų krapštukais. Gabalėlius pamerkite į marinatą, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 8-10 minučių. Šoninė turi būti parudavusi.
Kategorijos