Publikavimo data: 2024-02-04
Kepti ešeriai receptas
Jei ši žuvis "įplaukia" į jūsų virtuvę, būkite atsargūs: jūros ešerys yra ne tik skanus, bet ir nuodingas. Jo nuodai yra šalia žiaunų esančiose liaukose ir išsiskiria per pelekų spyglius. Pasistenkite į šiuos spyglius neįsidurti, nes reikalas gali baigtis stipriu sudirginimu. Tačiau jei žuvį pavyks išvalyti, jau po 50 minučių savo lėkštėje turėsite keptą ešerį. Saugus, sultingas ir skanus!
Žingsnis 1
Išvalykite žuvį: pašalinkite žvynus, žiaunas, pelekus, vidaus organus ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Citriną supjaustykite žiedais, petražoles susmulkinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Padarykite nedidelius įpjovimus ešerių odoje iš abiejų pusių, patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Ant žuvies uždėkite citrinos, čiobrelių, česnakų ir rozmarinų, tada suvyniokite žuvį į foliją ir 20 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos