Kepti ešeriai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Kepti ešeriai receptas

Jei ši žuvis "įplaukia" į jūsų virtuvę, būkite atsargūs: jūros ešerys yra ne tik skanus, bet ir nuodingas. Jo nuodai yra šalia žiaunų esančiose liaukose ir išsiskiria per pelekų spyglius. Pasistenkite į šiuos spyglius neįsidurti, nes reikalas gali baigtis stipriu sudirginimu. Tačiau jei žuvį pavyks išvalyti, jau po 50 minučių savo lėkštėje turėsite keptą ešerį. Saugus, sultingas ir skanus!
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
111 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti ešeriai receptas Žingsnis 1
Išvalykite žuvį: pašalinkite žvynus, žiaunas, pelekus, vidaus organus ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Citriną supjaustykite žiedais, petražoles susmulkinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Kepti ešeriai receptas Žingsnis 2
Padarykite nedidelius įpjovimus ešerių odoje iš abiejų pusių, patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Kepti ešeriai receptas Žingsnis 3
Ant žuvies uždėkite citrinos, čiobrelių, česnakų ir rozmarinų, tada suvyniokite žuvį į foliją ir 20 minučių pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos