Kepti gnocchi su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Kepti gnocchi su bulvėmis

Italijos virtuvė garsėja ne tik garsiąja pica ir gardžiais makaronais, bet ir gnocchi. Gnocchi - tai sūdytame vandenyje virti gnocchi, patiekiami su įvairiais padažais. Paprastai tai būna pomidorų padažas arba grietinėlės padažas. Priklausomai nuo Italijos regiono, gnocchi gali būti gaminami iš įvairių ingredientų: bulvių, moliūgų, sūrio, varškės ir net duonos. Minkant tešlą taip pat dedama įvairių žolelių ir prieskonių, kurie suteikia daugiau skonio. Keptų gnocchi gaminimo variantas yra mažiau paplitęs, ir ne veltui. Kepant itališki gnocchi iš išorės tampa traškūs, o viduje - labai minkšta koše. Šiuos gnocchi geriausia patiekti su šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
63 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Kepti gnocchi su bulvėmis Žingsnis 1
Į nedidelį samtelį įberkite jūros druskos ir ja ištepkite visą formos dugną. Ant druskos sudėkite kruopščiai nuplautus bulvių gumbus. Įdėkite formą su bulvėmis į iki 230 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Bulves galite išvirti, tačiau tuomet bulvės sugers per daug drėgmės ir minkydami tešlą turėsite įdėti daugiau miltų, o tai pablogins patiekalo skonį.

Žingsnis 2

Kepti gnocchi su bulvėmis Žingsnis 2
Karštas bulves sudėkite ant lentelės, perpjaukite per pusę, šaukštu išskobkite bulvių minkštimą ir perkelkite į dubenį. Visą bulvių minkštimą išspauskite per presą arba gerai sutrinkite šakute. Gauta košė turi būti vientisa ir be gumuliukų.

Žingsnis 3

Kepti gnocchi su bulvėmis Žingsnis 3
Bulvių košę pagardinkite druska ir pipirais. Į dubenį įdėkite 1 šaukštą sviesto. Ant bulvių košės dubens uždėkite sietelį ir persijokite 1/3 kvietinių miltų. Visų miltų nereikia dėti iš karto, geriau juos dėti tada, kai tešla elgiasi gerai. Kuo mažiau miltų įdėsite, tuo geresnė bus gnocchi tekstūra ir skonis.

Žingsnis 4

Kepti gnocchi su bulvėmis Žingsnis 4
Atskirame dubenyje šakute lengvai įmuškite vištos kiaušinį. Dubenyje su bulvių koše ir miltais viduryje padarykite duobutę. Į ją supilkite plaktą kiaušinį. Dabar šaukštu sumaišykite visus ingredientus.

Žingsnis 5

Kepti gnocchi su bulvėmis Žingsnis 5
Miltais pabarstykite lentą, sudėkite ant jos bulvių masę, ant viršaus užberkite dar šiek tiek miltų ir rankomis užminkykite bulvių tešlą. Turėtų susidaryti minkštos, elastingos tešlos rutulys.

Žingsnis 6

Kepti gnocchi su bulvėmis Žingsnis 6
Supjaustykite tešlą į 3 dalis. Paimkite pirmąjį tešlos gabalą ir iškočiokite jį į ploną dešrelę. Aštrų peilį pabarstykite miltais, kad pjaustant tešlą peilis neliptų. Supjaustykite ploną dešrelę skersai tešlos mažais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį švelniai paspauskite šakute, kad koldūnai turėtų raštą.

Žingsnis 7

Kepti gnocchi su bulvėmis Žingsnis 7
Į gilų puodą supilkite vandenį ir užvirinkite. Lengvai pabarstykite delnus miltais, suberkite gnocchi ir įmeskite juos į verdantį vandenį. Keptuvę pamaišykite, kad gnocchi nepriliptų prie dugno, ir palikite virti ant vidutinės ugnies. Kai gnocchi išplaukia, leiskite virti 1-2 minutes.

Žingsnis 8

Kepti gnocchi su bulvėmis Žingsnis 8
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Išvirusius gnocchi išimkite iš keptuvės skepetaite ir leiskite jiems nusausėti. Kai vanduo nubėgs, sudėkite gnocchi tiesiai į karštą keptuvę su rafinuotu aliejumi. Dėl kepimo gnocchi įgaus traškią plutelę. Iš pradžių bulvių koldūnus apkepkite iš vienos pusės, tada apverskite ir apkepkite iš kitos pusės, pagardindami sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, antrieji patiekalai iš miltų, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, bulvių sezonas, jūsų receptai, gnocchi, namų receptai, receptų knyga, bulvių vakarienė

Kategorijos