Publikavimo data: 2025-08-20
Kepti grikiai su grybais
Kai nebetinka keptos bulvės ir grybai, į pagalbą ateina naudingi ir skanūs grikiai! Tačiau ne paprastas variantas, o keptas, jis šiek tiek sukietėja, todėl įgauna kitokį skonį nei paprasta grikių košė. Ir taip pat šiame recepte nėra druskos, tačiau yra maža paslaptis. Gausite skanų, sotų patiekalą, kuriam nereikia jokio papildomo padažo! Paprasta, lengva ir skanu!
Žingsnis 1
Morką sutarkuokite stambia tarka, o svogūną susmulkinkite (man patinka smulkiai).
Žingsnis 2
Grikių kruopas nuplaukite po šaltu vandeniu.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite saulėgrąžų aliejaus +-1 valgomasis šaukštas.
Žingsnis 4
Tada 2-3 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą sojų padažo (visada pamaišykite, kad nesudegtų).
Žingsnis 5
Prie svogūnų ir morkų sudėkite grybus (aš juos jau turėjau susmulkintus, bet galite naudoti ir šviežius). Tada nuolat maišydami kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Žingsnis 6
Įdaras paruoštas, dabar pradėkite nuo grikių. Į įkaitintą keptuvę įpilkite apie 1 valgomąjį šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir suberkite nuplautus grikius - kepkite 2-3 minutes.
Žingsnis 7
Įpilkite 5 valgomuosius šaukštus sojų padažo (čia visa paslaptis, druskos nereikia, nes pats padažas yra sūrus).
Žingsnis 8
Užpilkite trečdalį puodelio verdančio vandens taip, kad vanduo apsemtų grikius, ir virkite ant vidutinės ugnies maišydami 5-7 minutes (kai vanduo išgaruos, įpilkite dar trečdalį - ir taip 3 kartus, apie 15-20 minučių).
Žingsnis 9
Įberkite prieskonių: kalendros, hopli-suneli. (pagal skonį galite pridėti krapų).
Žingsnis 10
Sudėkite įdarą į grikius ir kepkite 2-3 minutes - viskas!
Kategorijos