Publikavimo data: 2025-08-18
Kepti grikiai su vištiena, morkomis ir pomidorais
Šį patiekalą geriau valgyti pirmoje dienos pusėje, nes jame yra angliavandenių, bet jei treniruotės buvo daug energijos reikalaujančios, galite valgyti ir vakare.
Žingsnis 1
Mėsą pagal skonį pagardinkite vištienos prieskoniais ir trumpai apkepkite, kol taps auksinė.
Žingsnis 2
Kol vištiena kepa, pusę morkų sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Pomidorą supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Sudėkite morkas ir pomidorus, lengvai pakepinkite (2 min.). Įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Tuo tarpu užvirkite virdulį su 2,5 puodelio vandens.
Žingsnis 5
Nuplaukite grikius.
Žingsnis 6
Mėsą ir daržoves užpilkite nuplautais grikiais.
Žingsnis 7
Užpilkite verdančiu vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite dangčiu. Virkite 25-30 minučių, kol sugers visą drėgmę.
Žingsnis 8
Stebėkite pasirengimą. Vanduo turi būti sugėręs vandenį ir patiekalas atrodys taip (kaip nuotraukoje).
Žingsnis 9
Išimkite mėsą, nuimkite nuo kaulo ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 10
Supjaustytą mėsą sudėkite į grikius, taip pat susmulkinkite šviežias žoleles ir įberkite į patiekalą.
Kategorijos