Publikavimo data: 2024-04-01
Kepti grikiai su vištienos krūtinėle
Kepti grikiai - greitas ir sotus patiekalas šeimos vakarienei. Jai dažniausiai imama kiauliena arba jautiena, bet populiarumu nenusileidžia ir vištiena. Šį antrąjį patiekalą paruošti gana paprasta, o grikių kepinio skonis nenusileidžia sudėtingesniems garnyrams. Jis išverdamas pakankamai greitai, o mėsa būna sultinga ir minkšta. Kitų ingredientų dėka vištiena persmelkiama įvairiais skoniais ir įgauna ypatingą pikantiškumą.
Žingsnis 1
Nulupkite morkas ir supjaustykite didelėmis lėkštėmis.
Žingsnis 2
Pomidorą supjaustykite dideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Nulupkite ir supjaustykite Jaltos svogūnus bei supjaustykite plunksnelėmis.
Žingsnis 4
Vištienos krūtinėlę supjaustykite dideliais gabalais.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 6
Augaliniame aliejuje apkepkite morką, svogūną ir pomidorą.
Žingsnis 7
Sudėkite vištienos krūtinėlės gabalėlius prie morkų, svogūnų ir pomidorų. Kepkite vištieną ir daržoves ant didelės ugnies 7-10 minučių.
Žingsnis 8
Nuplaukite grikių kruopas ir sudėkite jas į vištieną bei daržoves.
Žingsnis 9
Pagal skonį į grikius įberkite krapų, druskos ir pipirų. Visus ingredientus užpilkite vandeniu.
Žingsnis 10
Įmaišykite grikius ir užvirinkite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Žingsnis 11
Troškinimo metu grikiai sugers vandenį. Paragaukite kruopų, jos turi būti minkštos. Jei kruopos nėra visiškai išvirtos, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite dar 5-10 minučių.
Kategorijos