Kepti grybai su grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Kepti grybai su grietine

Išskirtiniai patiekalai iš grybų pradėti gaminti Prancūzijoje, o tradicija paplito visame pasaulyje. Keptų grybų ir švelnios grietinės derinys sukuria unikalų, sodrų skonį. Gaminti grybus - vienas malonumas. Iš jų visada galima pagaminti gardžių užkandžių ar patiekalų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Kepti grybai su grietine Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę, svogūną ir grybus supjaustykite kubeliais. Sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite žoleles.

Žingsnis 2

Kepti grybai su grietine Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Vištienos krūtinėlę kepiau 5-7 minutes. Pakepinkite svogūnus ir kepkite dar 3 minutes. Tada sudėkite grybus ir kepkite dar 3-5 minutes.

Žingsnis 3

Atskiroje stiklinėje iš anksto ištirpinkite miltus ir grietinę, kad neliktų gumuliukų. Vištienos krūtinėlę su grybais ir svogūnais užpilkite grietinės padažu, pagal skonį įberkite prieskonių. Užvirinkite ir sutirštinkite.

Žingsnis 4

Sudėkite tarkuotą sūrį ir nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies 3-5 minutes. Patiekalas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, užkandis, julienas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, karšti naujametiniai patiekalai, receptų knyga, grybų tartaletės, vakarienė su vištienos filė, julienas su grybais

Kategorijos