Publikavimo data: 2025-08-18
Kepti grybai su grietinėlės ir mėsos įdaru
Kaip pasigaminti skanią ir sveiką vakarienę iš minimalaus kiekio ingredientų.
Žingsnis 1
Kepimui pasirinkite kuo didesnius grybus. Nulupkite (viršutinė odelė lengvai nusiima), išpjaukite kotelį ir nedidelį plotelį aplink jį.
Žingsnis 2
Sudėkite į formą kepurėlėmis žemyn, pasūdykite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 5-10 min. 160-180 °C temperatūroje.
Žingsnis 3
Grybų tūris šiek tiek sumažės, viduje gali susikaupti skysčio, kurį reikia supilti į formą, kurioje jie buvo kepti.
Žingsnis 4
Kol grybai kepa orkaitėje, paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite mėsą, svogūną ir grybų kotelius. Viską apkepkite aliejuje, kol iškeps, ir sudėkite į lėkštę, kad atvėstų.
Žingsnis 5
Į įdarą įpilkite majonezo ir lydyto sūrio, geriausia - kreminio. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Ant iškeptų grybų dėkite po šaukštelį įdaro, pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 7
Kepkite 10-15 minučių 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Kategorijos