Kepti grybai su grietinėlės ir mėsos įdaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kepti grybai su grietinėlės ir mėsos įdaru

Kaip pasigaminti skanią ir sveiką vakarienę iš minimalaus kiekio ingredientų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Kepti grybai su grietinėlės ir mėsos įdaru Žingsnis 1
Kepimui pasirinkite kuo didesnius grybus. Nulupkite (viršutinė odelė lengvai nusiima), išpjaukite kotelį ir nedidelį plotelį aplink jį.

Žingsnis 2

Kepti grybai su grietinėlės ir mėsos įdaru Žingsnis 2
Sudėkite į formą kepurėlėmis žemyn, pasūdykite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 5-10 min. 160-180 °C temperatūroje.

Žingsnis 3

Kepti grybai su grietinėlės ir mėsos įdaru Žingsnis 3
Grybų tūris šiek tiek sumažės, viduje gali susikaupti skysčio, kurį reikia supilti į formą, kurioje jie buvo kepti.

Žingsnis 4

Kepti grybai su grietinėlės ir mėsos įdaru Žingsnis 4
Kol grybai kepa orkaitėje, paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite mėsą, svogūną ir grybų kotelius. Viską apkepkite aliejuje, kol iškeps, ir sudėkite į lėkštę, kad atvėstų.

Žingsnis 5

Kepti grybai su grietinėlės ir mėsos įdaru Žingsnis 5
Į įdarą įpilkite majonezo ir lydyto sūrio, geriausia - kreminio. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 6

Kepti grybai su grietinėlės ir mėsos įdaru Žingsnis 6
Ant iškeptų grybų dėkite po šaukštelį įdaro, pabarstykite tarkuotu sūriu.

Žingsnis 7

Kepti grybai su grietinėlės ir mėsos įdaru Žingsnis 7
Kepkite 10-15 minučių 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, užkandis, julienas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, karšti naujametiniai patiekalai, receptų knyga, grybų tartaletės, vakarienė su vištienos filė, julienas su grybais

Kategorijos