Publikavimo data: 2025-08-18
Kepti grybai su jūros gėrybėmis
Šampinjonai yra būtini tiems, kurie nevalgo mėsos ir laikosi sveikos mitybos. Juose yra 90 % vandens, taip pat naudingų mineralinių medžiagų ir vitaminų. Kad grybuose nebūtų kenksmingų medžiagų, pavyzdžiui, švino, jie turi būti jauni. Sunku įsivaizduoti, bet kepti grybai ir jūros gėrybės sudaro švelnų ir, svarbiausia, skanų derinį.
Žingsnis 1
Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį, įmeskite krevetes į verdantį vandenį ir virkite 3-5 minutes (priklausomai nuo krevečių dydžio). Norėdami išvirti midijas, puode taip pat užvirkite vandenį, įberkite druskos, pagal skonį įberkite prieskonių. Kai užvirs, nuleiskite midijas į vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus, smulkiai supjaustykite pievagrybius ir svogūnus ir kepkite juos keptuvėje, kol išgaruos skystis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paimkite kepimo formą, jos vidų išklokite folija, foliją patepkite nedideliu kiekiu grietinės. Ant folijos ant grietinės sudėkite keptus grybus ir svogūnus.
Žingsnis 3
Ant grybų ir svogūnų sudėkite virtas krevetes ir midijas. Ant grybų ir svogūnų užtepkite mažais gabalėliais supjaustyto sviesto, kad patiekalas nebūtų sausas.
Žingsnis 4
Gautą mišinį užpilkite grietine, paskirstykite ją po visą patiekalą, tada į formą supilkite sojų padažą ir tolygiai paskirstykite jį po formą.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 190º. Supjaustykite sūrį plonais griežinėliais ir jais padenkite apkepo viršų. Pašaukite apkepo indą į orkaitę 20 minučių.
Kategorijos