Kepti grybai su jūros gėrybėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kepti grybai su jūros gėrybėmis

Šampinjonai yra būtini tiems, kurie nevalgo mėsos ir laikosi sveikos mitybos. Juose yra 90 % vandens, taip pat naudingų mineralinių medžiagų ir vitaminų. Kad grybuose nebūtų kenksmingų medžiagų, pavyzdžiui, švino, jie turi būti jauni. Sunku įsivaizduoti, bet kepti grybai ir jūros gėrybės sudaro švelnų ir, svarbiausia, skanų derinį.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Kepti grybai su jūros gėrybėmis Žingsnis 1
Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį, įmeskite krevetes į verdantį vandenį ir virkite 3-5 minutes (priklausomai nuo krevečių dydžio). Norėdami išvirti midijas, puode taip pat užvirkite vandenį, įberkite druskos, pagal skonį įberkite prieskonių. Kai užvirs, nuleiskite midijas į vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus, smulkiai supjaustykite pievagrybius ir svogūnus ir kepkite juos keptuvėje, kol išgaruos skystis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Kepti grybai su jūros gėrybėmis Žingsnis 2
Paimkite kepimo formą, jos vidų išklokite folija, foliją patepkite nedideliu kiekiu grietinės. Ant folijos ant grietinės sudėkite keptus grybus ir svogūnus.

Žingsnis 3

Kepti grybai su jūros gėrybėmis Žingsnis 3
Ant grybų ir svogūnų sudėkite virtas krevetes ir midijas. Ant grybų ir svogūnų užtepkite mažais gabalėliais supjaustyto sviesto, kad patiekalas nebūtų sausas.

Žingsnis 4

Kepti grybai su jūros gėrybėmis Žingsnis 4
Gautą mišinį užpilkite grietine, paskirstykite ją po visą patiekalą, tada į formą supilkite sojų padažą ir tolygiai paskirstykite jį po formą.

Žingsnis 5

Kepti grybai su jūros gėrybėmis Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 190º. Supjaustykite sūrį plonais griežinėliais ir jais padenkite apkepo viršų. Pašaukite apkepo indą į orkaitę 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, užkandis, julienas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, karšti naujametiniai patiekalai, receptų knyga, grybų tartaletės, vakarienė su vištienos filė, julienas su grybais

Kategorijos