Publikavimo data: 2024-10-22
Kepti grybai su petražolėmis ir česnakais
Šampinjonai yra nepaprastai sveiki, juose yra daug mineralų, vitaminų, geležies ir baltymų, tačiau jie turi mažai kalorijų. Jie puikiai tinka vegetarams, žmonėms, sergantiems anemija, diabetu ir besilaikantiems dietos. Tačiau, be naudingųjų savybių, grybai pasižymi puikiomis skoninėmis savybėmis. O jei juos pakepinsite alyvuogių aliejuje su česnaku ir petražolėmis, turėsite nuostabų patiekalą.
Žingsnis 1
Paruoštus pievagrybius supjaustykite į keturias dalis, didelius pievagrybius - į šešias dalis. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, gerai įkaitinkite ir sudėkite paruoštus grybus. Kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol išgaruos visas skystis ir grybai taps gražios, auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Česnaką supjaustykite mažais kubeliais. Į pakepintus grybus sudėkite smulkiai supjaustytas petražoles, tada česnaką, pagal skonį druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki mažos, uždenkite indą dangčiu ir troškinkite dar 30 sekundžių.
Kategorijos