Kepti grybai su petražolėmis ir česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-22

Kepti grybai su petražolėmis ir česnakais

Šampinjonai yra nepaprastai sveiki, juose yra daug mineralų, vitaminų, geležies ir baltymų, tačiau jie turi mažai kalorijų. Jie puikiai tinka vegetarams, žmonėms, sergantiems anemija, diabetu ir besilaikantiems dietos. Tačiau, be naudingųjų savybių, grybai pasižymi puikiomis skoninėmis savybėmis. O jei juos pakepinsite alyvuogių aliejuje su česnaku ir petražolėmis, turėsite nuostabų patiekalą.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
78 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.07/5 (43 bal.)

Žingsnis 1

Kepti grybai su petražolėmis ir česnakais Žingsnis 1
Paruoštus pievagrybius supjaustykite į keturias dalis, didelius pievagrybius - į šešias dalis. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, gerai įkaitinkite ir sudėkite paruoštus grybus. Kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol išgaruos visas skystis ir grybai taps gražios, auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Kepti grybai su petražolėmis ir česnakais Žingsnis 2
Česnaką supjaustykite mažais kubeliais. Į pakepintus grybus sudėkite smulkiai supjaustytas petražoles, tada česnaką, pagal skonį druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki mažos, uždenkite indą dangčiu ir troškinkite dar 30 sekundžių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, užkandis, julienas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, karšti naujametiniai patiekalai, receptų knyga, grybų tartaletės, vakarienė su vištienos filė, julienas su grybais

Kategorijos