Kepti įdaryti baklažanai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kepti įdaryti baklažanai

Pagal šį receptą baklažanai tampa nepaprastai minkšti ir sultingi, nes kepami orkaitėje. Prieš tai iš baklažanų išimamas minkštimas, baklažanai įdaryti kepta vištienos krūtinėle ir daržovėmis, ant viršaus užpilama majonezo ir tarkuoto sūrio. Kepti įdaryti baklažanai yra skanus antrasis patiekalas, kurį galima ruošti ir darbo dienomis, ir šventiniam stalui.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
83 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.73/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Kepti įdaryti baklažanai Žingsnis 1
Nuplaukite baklažanus ir nupjaukite kotelius. Baklažanus perpjaukite išilgai, šaukšteliu atsargiai išskobkite minkštimą ir suformuokite baklažanų laivelius. Baklažanus užpilkite šaltu pasūdytu vandeniu ir palikite 30 minučių.

Žingsnis 2

Kepti įdaryti baklažanai Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Smulkiai supjaustykite česnaką. Taip pat kubeliais supjaustykite baklažano minkštimą. Daržoves kepkite keptuvėje 5 minutes.

Žingsnis 3

Kepti įdaryti baklažanai Žingsnis 3
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į kepintas daržoves, kepkite 5 minutes. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, smulkiai sukapokite žoleles ir sudėkite į keptuvę. Pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių, išmaišykite ir kepkite 10 minučių. Pabaigoje įpilkite majonezo ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 4

Kepti įdaryti baklažanai Žingsnis 4
Išimkite baklažanus iš vandens, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, įdarykite įdaru ir sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą. Dėkite indą į 180 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių. Sutarkuokite sūrį stambia tarka, išimkite baklažanus iš orkaitės ir apibarstykite sūriu, kepkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos