Publikavimo data: 2024-05-19
Kepti kalmarai su grybais grietinės padaže
Kepti kalmarai su grybais grietinės padaže yra sotus ir skanus patiekalas, kuris visiems patiks ne tik dėl puikaus ingredientų derinio, bet ir dėl patrauklios išvaizdos. Kalmarai puikiai dera su grybais ir grietinės padažu, o tempiamas sūris patiekalą pakylėja į visiškai naują lygį.
Žingsnis 1
Grybus ir svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 3-5 min. pakepinkite svogūną iki auksinės spalvos, tada sudėkite grybus ir kepkite dar 15 min., kol išgaruos visas vanduo. Likus 2 minutėms iki virimo pagal skonį įberkite druskos.
Žingsnis 2
Kalmarus nuplikykite verdančiu vandeniu, kad būtų lengviau nulupti, nuimkite nuo jų plėvelę ir supjaustykite žiedais arba mažais šiaudeliais, sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Kepimo inde sumaišykite pakepintus grybus ir svogūnus su griežinėliais supjaustytais kalmarais. Apšlakstykite grietine, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, pabarstykite tarkuotu sūriu ir 15 min. pašaukite į 200 ℃ įkaitintą orkaitę.
Kategorijos