Kepti kalmarai su grybais grietinės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Kepti kalmarai su grybais grietinės padaže

Kepti kalmarai su grybais grietinės padaže yra sotus ir skanus patiekalas, kuris visiems patiks ne tik dėl puikaus ingredientų derinio, bet ir dėl patrauklios išvaizdos. Kalmarai puikiai dera su grybais ir grietinės padažu, o tempiamas sūris patiekalą pakylėja į visiškai naują lygį.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti kalmarai su grybais grietinės padaže Žingsnis 1
Grybus ir svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 3-5 min. pakepinkite svogūną iki auksinės spalvos, tada sudėkite grybus ir kepkite dar 15 min., kol išgaruos visas vanduo. Likus 2 minutėms iki virimo pagal skonį įberkite druskos.

Žingsnis 2

Kepti kalmarai su grybais grietinės padaže Žingsnis 2
Kalmarus nuplikykite verdančiu vandeniu, kad būtų lengviau nulupti, nuimkite nuo jų plėvelę ir supjaustykite žiedais arba mažais šiaudeliais, sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 3

Kepti kalmarai su grybais grietinės padaže Žingsnis 3
Kepimo inde sumaišykite pakepintus grybus ir svogūnus su griežinėliais supjaustytais kalmarais. Apšlakstykite grietine, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, pabarstykite tarkuotu sūriu ir 15 min. pašaukite į 200 ℃ įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos