Publikavimo data: 2024-06-08
Kepti khinkali
Chinkali tėvynė yra Pasanauri. Tai kaimas pakeliui į Kazbegį. Ten khinkali yra visai kitokie, mums neįprasti. Ten jie gaminami maži ir riebesni. Idealūs khinkali turi tam tikrą formą ir ne šiaip sau. Jie turi 28 raukšles. Šis skaičius yra šventas ir susijęs su tuo, kad saulė per 28 dienas pereina didelį dangaus sferos ratą. Khinkali uodega yra saulė, o klostės - spinduliai.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su druska, įpilkite vandens ir augalinio aliejaus. Užminkykite tešlą, jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Vandens kiekis priklauso nuo miltų drėgnumo. Tešlą minkykite 15-20 minučių iki vientisos masės. Tešla turi būti tvirta ir elastinga. Iš tešlos iškočiokite rutulį, uždenkite maistine plėvele ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Kiaulieną ir jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir smulkiai sukapokite virtuviniu kirviu arba peiliu. Smulkiai supjaustykite svogūną. Į mėsą sudėkite svogūną, raudonuosius ir juoduosius pipirus, kmynus, apynius, džiovintą kalendrą ir česnaką, druską. Supilkite šiltą vandenį, kad faršas būtų sultingesnis. Išmaišykite faršą iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Įdarykite khinkali. Padalykite tešlą į 10 vienodų dalių. Kiekvieną dalį iškočiokite į maždaug 0,3 cm storio ir 16 cm skersmens apskritimą. Į apskritimo vidurį įdėkite apie 50 g maltos mėsos. Užspauskite kraštus, kad aplink apskritimą susidarytų klostės. Norėdami tai padaryti, patraukite vieną tešlos kraštą link centro, paimkite jį šalia savęs, suformuokite užlenkimą ir suspauskite jį prie jau rankoje esančios dalies. Padarykite nuo 15 iki 28 raukšlių. Rankomis tvirtai užfiksuokite siūlę, visas klostes sujungdami. Užspauskite tešlos galiuką viršuje ir nupjaukite perteklių, palikdami nedidelę uodegėlę.
Žingsnis 4
Išvirkite khinkali. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirinkite. Sudėkite khinkali į verdantį vandenį ir virkite, kol išvirs, maždaug 10 minučių, kai išplauks.
Žingsnis 5
Apkepkite khinkali. Išimkite khinkali dantytu šaukštu ir sudėkite į lėkštę. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir gerai įkaitinkite. Į karštą aliejų sudėkite khinkali ir apkepkite juos iš visų pusių, kol paruduos.
Kategorijos