Kepti koldūnai su adžika ir grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Kepti koldūnai su adžika ir grietine

Koldūnai yra klasikinis rusų virtuvės patiekalas, kurį galima rasti beveik ant kiekvieno stalo. Koldūnai mums tapo tokiu gerai pažįstamu patiekalu, kad atrodo, jog jau seniai neįmanoma jais nieko nustebinti. Tačiau jei į juos pridėsite prieskonių, pagaminsite padažą, laikysitės gaminimo technologijos ir tinkamai juos patiekite, koldūnai iš gerai pažįstamo ir įprasto pusfabrikačio taps restorano lygio patiekalu! Šiandien pateikiame jums keptų koldūnų su adžika ir grietinės padažu receptą.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
236 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti koldūnai su adžika ir grietine Žingsnis 1
Česnaką supjaustykite mažais griežinėliais.

Žingsnis 2

Kepti koldūnai su adžika ir grietine Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite krapus.

Žingsnis 3

Kepti koldūnai su adžika ir grietine Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir joje ištirpinkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite koldūnus. Kepkite koldūnus 5-7 min. ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos, tada išjunkite dujas, apverskite koldūnus vieną po kito ir aptepkite juos sviestu.

Žingsnis 4

Kepti koldūnai su adžika ir grietine Žingsnis 4
Į koldūnus suberkite paprikos, česnakų ir pipirų mišinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Tada įpilkite į keptuvę šiek tiek vandens, sumažinkite dujas ir uždenkite koldūnus dangčiu. Palikite patiekalą ant ugnies dar 10 minučių.

Žingsnis 5

Kepti koldūnai su adžika ir grietine Žingsnis 5
Kai vanduo visiškai išgaruos, į keptuvę suberkite adžiką. Užpilkite koldūnus grietine ir pabarstykite krapais. Kruopščiai sumaišykite visus patiekalo komponentus, uždarykite keptuvę dangčiu ir palikite koldūnus kepti ant silpnos ugnies dar 2-3 minutes.

Žingsnis 6

Kepti koldūnai su adžika ir grietine Žingsnis 6
Nuimkite koldūnus nuo ugnies, sudėkite į lėkštę ir patiekite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos