Publikavimo data: 2024-03-27
Kepti koldūnai su adžika ir grietine
Koldūnai yra klasikinis rusų virtuvės patiekalas, kurį galima rasti beveik ant kiekvieno stalo. Koldūnai mums tapo tokiu gerai pažįstamu patiekalu, kad atrodo, jog jau seniai neįmanoma jais nieko nustebinti. Tačiau jei į juos pridėsite prieskonių, pagaminsite padažą, laikysitės gaminimo technologijos ir tinkamai juos patiekite, koldūnai iš gerai pažįstamo ir įprasto pusfabrikačio taps restorano lygio patiekalu! Šiandien pateikiame jums keptų koldūnų su adžika ir grietinės padažu receptą.
Žingsnis 1
Česnaką supjaustykite mažais griežinėliais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir joje ištirpinkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite koldūnus. Kepkite koldūnus 5-7 min. ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos, tada išjunkite dujas, apverskite koldūnus vieną po kito ir aptepkite juos sviestu.
Žingsnis 4
Į koldūnus suberkite paprikos, česnakų ir pipirų mišinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Tada įpilkite į keptuvę šiek tiek vandens, sumažinkite dujas ir uždenkite koldūnus dangčiu. Palikite patiekalą ant ugnies dar 10 minučių.
Žingsnis 5
Kai vanduo visiškai išgaruos, į keptuvę suberkite adžiką. Užpilkite koldūnus grietine ir pabarstykite krapais. Kruopščiai sumaišykite visus patiekalo komponentus, uždarykite keptuvę dangčiu ir palikite koldūnus kepti ant silpnos ugnies dar 2-3 minutes.
Žingsnis 6
Nuimkite koldūnus nuo ugnies, sudėkite į lėkštę ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos