Kepti koldūnai su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Kepti koldūnai su bulvėmis

Varenyky žinome kaip ukrainietišką patiekalą, tačiau jis kilo iš turkiško "dushbara". Pavadinimas iš pradžių virto "varaniki", o paskui - mums gerai pažįstamu pavadinimu. Koldūnai taip pat labai populiarūs Lenkijoje. Ten jie vadinami "pierogi". Juos ruošia įvairiais būdais. Kepti koldūnai su bulvėmis tikrai labai panašūs į pierogi. Todėl daugelis šeimininkių mėgsta juos gaminti keptuvėje. Galima kepti ir šaldytus, ir ką tik išvirtus. Bulvės yra vienas mėgstamiausių koldūnų įdarų visame pasaulyje.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
191 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti koldūnai su bulvėmis Žingsnis 1
Paruoškite choux tešlą. Dubenyje gerai sumaišykite kiaušinį, augalinį aliejų ir druską, plakdami šakute apie 5 minutes. Pradėkite pilti miltus, maišydami tešlą su kiekviena nauja porcija: iš pradžių šaukštu, kai ji pradės tirštėti - ranka. Užpilkite mišinį stačiu verdančiu vandeniu. Tešlą minkykite iš pradžių šaukštu, paskui - ranka, pagal poreikį įberdami miltų. Tešla turi būti kruopščiai išminkyta, suimant nuo kraštų į vidurį. Po to uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite ant stalo 30 minučių.

Žingsnis 2

Kepti koldūnai su bulvėmis Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Sutrinkite bulves į bulvių košę. Smulkiai supjaustykite svogūną, suberkite jį į keptuvę ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 min. Svogūnai turėtų tapti auksinės spalvos. Įberkite žiupsnelį druskos. Sumaišykite bulves su keptais svogūnais ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Kepti koldūnai su bulvėmis Žingsnis 3
Pradėkite formuoti koldūnus. Pabarstykite stalą trupučiu miltų, išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ją kočėlu į maždaug 1 mm storio sluoksnį. Paimkite stiklinę arba puodelį ir supjaustykite mažais apskritimais. Likusią tešlos dalį iškočiokite į "dešrą", supjaustykite nedideliais gabalėliais ir rankomis iškočiokite apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite įdaro ir užspauskite kraštus. Siūlė turi būti pakankamai sandari, kad koldūnai nesuplyštų.

Žingsnis 4

Išvirkite koldūnus. Dėkite juos į vandenį ir maišykite skepetaite, kad nepriliptų prie dugno. Maždaug po 2 minučių, kai tik koldūnai plūduriuoja, išimkite ir nusausinkite juos sietelyje. Nusunkite visą vandenį ir sudėkite koldūnus į dubenį, patepkite juos sviestu, kad nesuliptų.

Žingsnis 5

Kepti koldūnai su bulvėmis Žingsnis 5
Kol koldūnai aušta, smulkiai supjaustykite svogūną, sudėkite jį į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus (apie 5 min.). Ant svogūnų sudėkite virtus koldūnus ir apkepkite iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos