Publikavimo data: 2024-04-14
Kepti koldūnai su sūriu
Keptuvėje keptų koldūnų su sūriu ir svogūnais receptas priklauso lenkų virtuvei. Šių koldūnų tešlą lengva paruošti. Ir pats patiekalas nesukels sunkumų, išskyrus tai, kad procesas užtrunka šiek tiek ilgiau nei įprastų koldūnų gaminimas. Lenkai rekomenduoja keptus koldūnus su sūriu patiekti tiesiai iš keptuvės. Kaip įdarą jie renkasi bulves, svogūnus ir sūrį. Kad patiekalas būtų ypač skanus, geriau naudoti rikotos ar kitą riebų sūrį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite vandenį su puse miltų ir druska, išminkykite iki vientisos masės. Palaipsniui suberkite likusius miltus ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Pakepinkite svogūną, kol taps auksinis. Į didelį dubenį sudėkite bulvių košę, suberkite sūrį ir kepintus svogūnus. Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir žiupsneliu druskos ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite koldūnus. Tešlą iškočiokite iki 2 mm storio ir stikline supjaustykite apskritimais. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite po šaukštą įdaro, perlenkite per pusę ir pirštais suspauskite tešlą.
Žingsnis 4
Išvirkite koldūnus. Dideliame puode užvirinkite vandenį su žiupsneliu druskos. Į verdantį vandenį sudėkite koldūnus ir virkite 4 minutes nuo tada, kai jie pradės kilti į paviršių. Nusausinkite.
Žingsnis 5
Kepkite koldūnus. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną ir kepkite 2 minutes, kol suminkštės. Sudėkite koldūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies po 3-4 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos