Publikavimo data: 2025-08-18
Kepti makaronai ir mėsa su bazilikais
Makaronų patiekalai saulėtoje Italijoje gaminami nuo Renesanso laikų. Šiandien yra daugybė makaronų patiekalų variantų. Kepti makaronai su mėsa ir bazilikais yra patiekalas, kurį įvertins kiekvienas makaronų ir mėsos mėgėjas. Šis patiekalas puikiai tinka šeimos vakarienei.
Žingsnis 1
Svogūną, morką, aitriąją papriką ir česnaką 5 minutes pakepinkite karštame svieste ir alyvuogių aliejuje. Nupjaukite blauzdų mėsą, ne per smulkiai supjaustykite, sudėkite į keptuvę su daržovėmis ir kepkite 4 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite pomidorus ir špinatus, suberkite į keptuvę ir gerai išmaišykite. Supilkite vyną ir sultinį ir palaukite, kol užvirs. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite 15 minučių.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite bazilikus ir suberkite į keptuvę. Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus. Uždenkite indą folija ir 20 minučių pašaukite į 160 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos