Publikavimo data: 2024-06-15
Kepti moliūgų ir bulvių gnocchi su baña cauda padažu ir parmezano padažu
Gnocchi - tai miniatiūriniai ovalo formos gnocchi. Jie paprastai gaminami iš kvietinių miltų ir kiaušinio tešlos. Tačiau mes į tešlą įmaišysime keptų daržovių: moliūgų ir bulvių, o bulves iškepsime tiesiai odelėje, kad būtų naudingesnės. Paskutinis gnocchi gaminimo etapas bus kepimas ant ančiuvių ir česnakų padažo "Bania Cauda", kuris suteiks patiekalui neįprasto skonio.
Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalais. Apvoliokite moliūgą smulkiai supjaustytu rozmarinu, alyvuogių aliejumi ir druska. Bulves nuplaukite šepetėliu, kad pašalintumėte molį ir nešvarumus.
Žingsnis 2
Sudėkite moliūgą ir bulves ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite 220 °C temperatūroje konvekciniu režimu 12-14 minučių, kol apkeps plutelė. Tada sumažinkite temperatūrą iki 170 °C ir perjunkite viršutinio ir apatinio kaitinimo režimą. Kepkite daržoves, kol suminkštės. Kai moliūgas taps minkštas, o bulvės dar nebus visiškai iškepusios, išimkite moliūgą iš orkaitės ir įdėkite jį į pusdubenį. Kepkite bulves, kol suminkštės, tada leiskite atvėsti.
Žingsnis 3
Nulupkite šiltas bulves nuo odelės, sudėkite jas į moliūgą ir sutrinkite grūstuvu. Įdėkite druskos, sviesto, tarkuoto parmezano, muskato riešuto ir kiaušinį.
Žingsnis 4
Tada palaipsniui įmaišykite miltus, kol tešla taps elastinga. Iš tešlos suformuokite dešrelę ir supjaustykite į gnocchi. Stalo paviršių pabarstykite miltais ir šakute formuokite gnocchi.
Žingsnis 5
Virkite gnocchi pasūdytame vandenyje 4-6 minutes, tada išvirkite juos sietelyje. Į įkaitintą keptuvę įdėkite šiek tiek sviesto ir sudėkite gnocchi. Kepkite juos, kol iš visų pusių apskrus, ir supilkite bania cauda padažą. Kai gnocchi pasidengs padažu, įpilkite šiek tiek jų sultinio, kad padažas susigertų.
Žingsnis 6
Nuimkite nuo ugnies, sudėkite gnocchi į lėkštę ir papuoškite tarkuotu parmezanu.
Kategorijos