Publikavimo data: 2024-06-15
Kepti onigiri su imbieru
Kepti onigiri su imbieru - tai tradicinio japoniško recepto variacija. Originaliame recepte naudojama lašiša, tačiau dabar yra daugybė variantų su įvairiais skonių deriniais. Onigiri su imbieru yra labai sotus dėl ryžių ir sveikas dėl imbiero. Taip yra todėl, kad imbiero sudėtyje yra daug mikro- ir makroelementų ir jis turi virškinimą skatinantį poveikį.
Žingsnis 1
Užvirkite 2 puodelius vandens. Ryžius sudėkite į verdantį vandenį ir uždenkite dangčiu. Tradiciniame japonų recepte ryžiai nesūdomi. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, tada sumažinkite ugnį ir virkite ryžius dar 10 minučių (arba kol suminkštės). Išjunkite ugnį ir palikite ryžius po dangčiu pastovėti dar 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Imbierą sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite jį su sojų padažu ir sriracha padažu. Paimkite šiek tiek ryžių ir suformuokite plokštainį. Į jį sukrėskite imbierą ir padažus ir uždenkite antru ryžių plokštainiu. Suformuokite trikampį. Kepkite onigiri šiek tiek augalinio aliejaus po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Įvyniokite onigiri į nori lapo juostelę.
Kategorijos