Kepti onigiri su sojų padažu ir mirinu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kepti onigiri su sojų padažu ir mirinu

Onigiri iš pradžių buvo išrasti kariuomenės reikmėms, kaip greitas ir sotus užkandis kampanijos metu. Tradiciniame japoniškame recepte buvo naudojama lašiša, tačiau šiandien yra įvairiausių variantų su įvairiausiais skoniais. Mirinas yra toks pat tradicinis japonų virtuvės patiekalas kaip ir sojų padažas. Jis suteikia patiekalui malonų saldoką skonį. Mirinas turi mažai kalorijų, jame yra B grupės vitaminų ir mikroelementų. Jis taip pat didina apetitą ir stiprina kraujagyslių sieneles.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
324 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
64 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti onigiri su sojų padažu ir mirinu Žingsnis 1
Užvirkite 2 puodelius vandens. Ryžius sudėkite į verdantį vandenį ir uždenkite dangčiu. Tradiciniame japonų recepte ryžiai nesūdomi. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, tada sumažinkite ugnį ir virkite ryžius dar 10 minučių (arba kol suminkštės). Išjunkite ugnį ir palikite ryžius po dangčiu pastovėti dar 5-10 minučių.

Žingsnis 2

Kepti onigiri su sojų padažu ir mirinu Žingsnis 2
Sumaišykite sojų padažą su mirinu. Iš ryžių suformuokite trikampius. Kepkite augaliniame aliejuje po 1-2 min. iš kiekvienos pusės (kol taps auksinės spalvos). Šepetėliu patepkite ryžių trikampėlius mirino ir sojų padažo mišiniu. Toliau kepkite ant mažos ugnies, dažnai apversdami. Kepkite onigiri dar 3-5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos