Publikavimo data: 2024-06-15
Kepti onigiri su sojų padažu ir mirinu
Onigiri iš pradžių buvo išrasti kariuomenės reikmėms, kaip greitas ir sotus užkandis kampanijos metu. Tradiciniame japoniškame recepte buvo naudojama lašiša, tačiau šiandien yra įvairiausių variantų su įvairiausiais skoniais. Mirinas yra toks pat tradicinis japonų virtuvės patiekalas kaip ir sojų padažas. Jis suteikia patiekalui malonų saldoką skonį. Mirinas turi mažai kalorijų, jame yra B grupės vitaminų ir mikroelementų. Jis taip pat didina apetitą ir stiprina kraujagyslių sieneles.
Žingsnis 1
Užvirkite 2 puodelius vandens. Ryžius sudėkite į verdantį vandenį ir uždenkite dangčiu. Tradiciniame japonų recepte ryžiai nesūdomi. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, tada sumažinkite ugnį ir virkite ryžius dar 10 minučių (arba kol suminkštės). Išjunkite ugnį ir palikite ryžius po dangčiu pastovėti dar 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Sumaišykite sojų padažą su mirinu. Iš ryžių suformuokite trikampius. Kepkite augaliniame aliejuje po 1-2 min. iš kiekvienos pusės (kol taps auksinės spalvos). Šepetėliu patepkite ryžių trikampėlius mirino ir sojų padažo mišiniu. Toliau kepkite ant mažos ugnies, dažnai apversdami. Kepkite onigiri dar 3-5 minutes.
Kategorijos