Kepti pyragai su bulvėmis ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Kepti pyragai su bulvėmis ir sūriu

Kepti pirožkai su bulvėmis ir sūriu yra tradicinis sovietinės virtuvės patiekalas. Paprastai tokie pyragaičiai ruošiami iš mielinės tešlos, o tai užtrunka ilgai. Išradingos šeimininkės sugalvojo alternatyvą. Kefyro tešla be mielių idealiai tinka kepti keptuvėje, gaminiai iš jos būna traškūs ir minkšti. Bulvių įdaras paprastai gaminamas bulvių košės pagrindu, o pridėjus sūrio jis taps rafinuotesnis.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
274 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
24 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti pyragai su bulvėmis ir sūriu Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į miltus suberkite druską, kepimo miltelius, cukrų, kiaušinius ir kefyrą. Užminkykite vientisą, minkštą tešlą.

Žingsnis 2

Kepti pyragai su bulvėmis ir sūriu Žingsnis 2
Suformuokite paplotėlius. Sumaišykite bulvių košę su sūriu. Padalykite tešlą į mažus rutuliukus. Kiekvieną iš jų iškočiokite į nedidelį sluoksnį ir uždėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro. Užspauskite tešlos kraštus.

Žingsnis 3

Kepti pyragai su bulvėmis ir sūriu Žingsnis 3
Apkepkite paplotėlius. Keptuvėje gerai įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite paplotėlius siūle žemyn ir kepkite ant vidutinės ugnies po 5-7 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos