Publikavimo data: 2024-04-17
Kepti pyragai su bulvėmis ir sūriu
Kepti pirožkai su bulvėmis ir sūriu yra tradicinis sovietinės virtuvės patiekalas. Paprastai tokie pyragaičiai ruošiami iš mielinės tešlos, o tai užtrunka ilgai. Išradingos šeimininkės sugalvojo alternatyvą. Kefyro tešla be mielių idealiai tinka kepti keptuvėje, gaminiai iš jos būna traškūs ir minkšti. Bulvių įdaras paprastai gaminamas bulvių košės pagrindu, o pridėjus sūrio jis taps rafinuotesnis.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į miltus suberkite druską, kepimo miltelius, cukrų, kiaušinius ir kefyrą. Užminkykite vientisą, minkštą tešlą.
Žingsnis 2
Suformuokite paplotėlius. Sumaišykite bulvių košę su sūriu. Padalykite tešlą į mažus rutuliukus. Kiekvieną iš jų iškočiokite į nedidelį sluoksnį ir uždėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro. Užspauskite tešlos kraštus.
Žingsnis 3
Apkepkite paplotėlius. Keptuvėje gerai įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite paplotėlius siūle žemyn ir kepkite ant vidutinės ugnies po 5-7 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos