Publikavimo data: 2024-06-08
Kepti ryžiai su grybais ir daržovėmis
Populiarus Azijos patiekalas - kepti ryžiai - pagrįstai gali būti laikomas vienu iš nacionalinių kinų patiekalų, nes jo istorija siekia daugelį tūkstantmečių. Namuose galite pasigaminti nebrangią vegetarišką šio patiekalo versiją be vištienos ir jūros gėrybių, bet su daržovėmis ir grybais, lengvai pakeičiančiais mėsą. Tradiciškai kepti ryžiai retai kada apsieina be vištų kiaušinių, kurie kepami toje pačioje keptuvėje maišant, kol tampa dribsniais.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves ir grybus. Įkaitinkite aliejų plačioje keptuvėje arba wok keptuvėje ir sudėkite smulkintą česnaką, imbierą ir pipirus. Maišydami kepkite vieną minutę, nuolat maišydami. Tada sudėkite morkas, maišydami kepkite porą minučių, tada grybus, kukurūzų burbuoles ir cukiniją. Daržoves maišydami kepkite ant didelės ugnies 4-5 minutes.
Žingsnis 2
Apkepkite ryžius ir kiaušinį. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite šaltus išvirtus ryžius ir kepkite 2-3 minutes. Atskirame dubenėlyje suplakite kiaušinį ir greitai maišydami supilkite į keptuvę su ryžiais, kepkite dar 3-4 minutes ir išjunkite ugnį. Apšlakstykite ryžius ir daržoves sojų padažu ir sezamų aliejumi, sudėkite žaliuosius svogūnus ir gerai išmaišykite.
Kategorijos