Publikavimo data: 2024-06-08
Kepti ryžiai su kiaušiniu ir šonine
Kepti ryžiai yra tradicinis kinų virtuvės patiekalas, tačiau, jei į jį pridėsite Azijai nebūdingų ingredientų, kepintus ryžius galėsite paversti kažkuo nauju ir neįprastu. Pavyzdžiui, ryžius galite papildyti klasikiniu angliškų pusryčių deriniu - kiaušiniu ir šonine. Įdomu tai, kad būtent šoninė buvo pirmasis Mėnulyje suvalgytas maistas. Skrydžiui į kosmosą jis buvo paruoštas džiovintų sūdytų mėsos kubelių pavidalu, kuriuos buvo galima atgaivinti karštu vandeniu.
Žingsnis 1
Paruoškite šoninę ir morkas. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 1 šaukštelį aliejaus, sudėkite šoninę ir kepkite apie 5 minutes, kol taps traški. Tada sudėkite šoninę ant servetėlės ir leiskite riebalams nutekėti. Į kitą keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite, sudėkite morkas ir kepkite 7 minutes, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Įmuškite kiaušinį ir suberkite ryžius. Ant pusės keptuvės sukrėskite morkas, šalia jų supilkite plaktą kiaušinį. Išmaišykite ir iškepkite omletą. Kai omletas bus paruoštas, mentele sulaužykite jį gabalėliais ir sumaišykite su morkomis. Sudėkite ryžius, suberkite cukrų, sojų padažą ir maišydami kepkite 5 minutes, kol visi ingredientai paruduos. Tada sudėkite šoninę ir išmaišykite.
Kategorijos