Publikavimo data: 2024-06-08
Kepti ryžiai su sojų padažu
Kepti ryžiai su sojų padažu yra klasikinis ryžių gaminimo būdas Kinijoje. Šio patiekalo skonio pagrindą sudaro sojų padažas, atsiradęs VIII a. dėl budistų vienuolių, kurie valgė sojų pupeles kaip maistingą baltymų pakaitalą mėsai. Vėliau iš sojų pupelių buvo gaminamas tofu sūris, o vėliau - sojų padažas.
Žingsnis 1
Marinuokite virtus ryžius. Sumaišykite tamsųjį sojų padažą, šviesųjį sojų padažą, baltąjį vyną ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą žemės riešutų aliejaus ir dar kartą išmaišykite. Užpilkite marinatą ant virtų ryžių ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite kiaušinius ir daržoves. Kiaušinius suplakite šakute. Į keptuvę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą žemės riešutų aliejaus ir įkaitinkite, supilkite kiaušinių masę ir kepkite nuolat maišydami, kad susidarytų kiaušinių dribsniai. Kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį žemės riešutų aliejų, sudėkite žalius svogūnus, pipirus ir česnakus ir kepkite apie 3 min.
Žingsnis 3
Sumaišykite ryžius ir daržoves. Į kepintas daržoves suberkite ryžius, sausą vištienos sultinį ir austrių padažą. Išmaišykite ir leiskite 1 minutę pašilti. Tada įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir kaitinkite 30 sekundžių.
Kategorijos