Publikavimo data: 2024-03-29
Kepti sausainiai
Naminiai sausainiai yra klasikinė kreminių sausainių versija. Tai labai paprasta. Jį sudaro sviestas, rupūs kvietiniai miltai ir kiaušiniai. Tešlai skirti produktai turi būti kambario temperatūros, kad jos struktūra pasirodytų švelni. Svarbi sausainių recepto dalis yra cukrus, kuris reikalingas ir tešlai, ir papuošimui.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite mieles su cukrumi ir kelioms minutėms užpilkite šiltu vandeniu. Miltus, aliejų, druską ir kiaušinį sudėkite į atskirą dubenį ir gerai išmaišykite. Į šį mišinį suberkite mieles ir užminkykite tešlą. Palikite šiltoje vietoje pakilti 30-40 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pabarstykite stalą miltais ir sudėkite ant jo tešlą. Kelias minutes minkykite, tada padalykite į mažus rutuliukus ir šiek tiek paminkykite rankomis. Dėkite ant kepimo skardos ir apibarstykite cukrumi. Palikite kepti 15 minučių. Sausainius sudėkite į lėkštę. Gero apetito!
Kategorijos