Kepti sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Kepti sausainiai

Naminiai sausainiai yra klasikinė kreminių sausainių versija. Tai labai paprasta. Jį sudaro sviestas, rupūs kvietiniai miltai ir kiaušiniai. Tešlai skirti produktai turi būti kambario temperatūros, kad jos struktūra pasirodytų švelni. Svarbi sausainių recepto dalis yra cukrus, kuris reikalingas ir tešlai, ir papuošimui.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
405 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
43 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti sausainiai Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite mieles su cukrumi ir kelioms minutėms užpilkite šiltu vandeniu. Miltus, aliejų, druską ir kiaušinį sudėkite į atskirą dubenį ir gerai išmaišykite. Į šį mišinį suberkite mieles ir užminkykite tešlą. Palikite šiltoje vietoje pakilti 30-40 minučių.

Žingsnis 2

Kepti sausainiai Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pabarstykite stalą miltais ir sudėkite ant jo tešlą. Kelias minutes minkykite, tada padalykite į mažus rutuliukus ir šiek tiek paminkykite rankomis. Dėkite ant kepimo skardos ir apibarstykite cukrumi. Palikite kepti 15 minučių. Sausainius sudėkite į lėkštę. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos