Publikavimo data: 2025-08-19
Kepti tinginių įdaryti kopūstai
Kepti tinginiai įdaryti kopūstai yra sveikas rusų virtuvės patiekalas. Tinginių įdaryti kopūstai skiriasi nuo paprastų įdarytų kopūstų tuo, kad jie paruošiami daug greičiau ir paprasčiau. Šis patiekalas atsirado XVIII a. Žmonės pradėjo juos gaminti, nes neturėjo daug laiko gaminti, o reikėjo pamaitinti daug žmonių, tada vienas virėjas nusprendė sumaišyti visus įdarytų kopūstų ingredientus į vieną masę ir iškepti ją keptuvėje. Dėl to naujasis patiekalas tapo daugelio šeimininkių mėgstamas.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite kopūstą ir užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 10 minučių. Nuspauskite kopūstus nuo vandens pertekliaus. Smulkiai supjaustykite svogūną. Svogūnus ir morkas 5-7 min. pakepinkite alyvuogių aliejuje.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, kopūstus, keptas morkas ir svogūnus, virtus ryžius, kiaušinį, česnaką ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti. Suformuokite nedidelius paplotėlius.
Žingsnis 3
Kepimo formą ištepkite aliejumi. Į ją sudėkite suformuotus kotletus. Sumaišykite pomidorų pastą su vandeniu ir prieskoniais ir supilkite į formą. Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Kategorijos