Publikavimo data: 2024-03-26
Kepti voveraitės su grikiais
Voveraitės yra vieni naudingiausių ir lengviausiai paruošiamų grybų. Juos galima ruošti įvairiais būdais, tačiau greičiausias ir prieinamiausias receptas - keptos voveraitės su svogūnais. Kepti voveraitės bus skanios, jei pirkdami pasirinksite tinkamus grybus: jie turi būti tankios struktūros, ryškios spalvos ir malonaus aromato. Voveraites geriau kepti keptuvėje, nors kai kuriuose receptuose leidžiama jas troškinti ir kepti orkaitėje. Žingsnis po žingsnio vykdydami receptą galėsite sukurti skanų ir maistingą patiekalą.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Į nedidelę keptuvę įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto. Kepkite svogūną 5 minutes, kol jis taps auksinis. Atidėkite keptuvę į šalį. Stambiai supjaustykite voveraites. Atskiroje keptuvėje ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto ir 10 minučių pakepinkite grybus.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Kepant voveraites išsiskiria sultys. Nusausinkite jas į atskirą dubenį - jų prireiks padažui. Į keptuvę su voveraitėmis sudėkite likusį sviestą ir kepkite dar 15 minučių. Pagardinkite pipirais ir druska. Sudėkite pakepintus svogūnus ir sultis, likusias nuo grybų kepimo. Išmaišykite.
Kategorijos