Publikavimo data: 2024-04-09
Kepti žiediniai kopūstai
Žiediniai kopūstai yra labai sveiki. Jame yra beveik dvigubai daugiau vitamino C ir augalinių baltymų nei baltagūžiuose kopūstuose. Taip pat yra vitaminų A, B1, B6 ir PP, kalcio, geležies ir daugelio kitų mineralinių medžiagų. Žiediniuose kopūstuose taip pat yra vyno rūgšties, kuri gali sulėtinti angliavandenių virškinimą ir riebalų sankaupų susidarymą. Todėl žiediniai kopūstai rekomenduojami tiems, kurie stebi savo figūrą. Šiame recepte siūlome pasigaminti keptų žiedinių kopūstų grietinėlės padaže.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 2
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir suplakite plaktuvu.
Žingsnis 3
Įpilkite grietinės.
Žingsnis 4
Įdėkite smulkinto česnako, Provanso žolelių, druskos ir pipirų. Padažą išmaišykite.
Žingsnis 5
Sudėkite žiedinius kopūstus į kepimo indą.
Žingsnis 6
Kopūstus užpilkite grietinėlės padažu.
Žingsnis 7
Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 8
Kalafiorus 20 minučių pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 9
Patiekalą pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Gero apetito!
Kategorijos