Kepti žiediniai kopūstai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Kepti žiediniai kopūstai

Žiediniai kopūstai yra labai sveiki. Jame yra beveik dvigubai daugiau vitamino C ir augalinių baltymų nei baltagūžiuose kopūstuose. Taip pat yra vitaminų A, B1, B6 ir PP, kalcio, geležies ir daugelio kitų mineralinių medžiagų. Žiediniuose kopūstuose taip pat yra vyno rūgšties, kuri gali sulėtinti angliavandenių virškinimą ir riebalų sankaupų susidarymą. Todėl žiediniai kopūstai rekomenduojami tiems, kurie stebi savo figūrą. Šiame recepte siūlome pasigaminti keptų žiedinių kopūstų grietinėlės padaže.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti žiediniai kopūstai Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite česnaką.

Žingsnis 2

Kepti žiediniai kopūstai Žingsnis 2
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir suplakite plaktuvu.

Žingsnis 3

Kepti žiediniai kopūstai Žingsnis 3
Įpilkite grietinės.

Žingsnis 4

Kepti žiediniai kopūstai Žingsnis 4
Įdėkite smulkinto česnako, Provanso žolelių, druskos ir pipirų. Padažą išmaišykite.

Žingsnis 5

Kepti žiediniai kopūstai Žingsnis 5
Sudėkite žiedinius kopūstus į kepimo indą.

Žingsnis 6

Kepti žiediniai kopūstai Žingsnis 6
Kopūstus užpilkite grietinėlės padažu.

Žingsnis 7

Kepti žiediniai kopūstai Žingsnis 7
Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.

Žingsnis 8

Kepti žiediniai kopūstai Žingsnis 8
Kalafiorus 20 minučių pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę.

Žingsnis 9

Kepti žiediniai kopūstai Žingsnis 9
Patiekalą pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos