Kepti žiediniai kopūstai su grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kepti žiediniai kopūstai su grietine

Kepti žiediniai kopūstai su grietine yra rusų virtuvės patiekalas. Kalafiorai anksčiau buvo vadinami Sirijos kalafiorais, nes buvo išvesti Sirijoje. Mokslininkai teigia, kad žiediniuose kopūstuose yra daug antioksidantų, vitaminų, skaidulinių medžiagų ir mineralų. Dėl to jis pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, saugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų ir gerina smegenų veiklą. Keptos daržovės, kurios taip pat įeina į šį troškinį, turi daug naudingų vitaminų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Kepti žiediniai kopūstai su grietine Žingsnis 1
Bulves ir morkas supjaustykite griežinėliais. Kopūstų žiedynus 4 minutes pavirkite pasūdytame verdančiame vandenyje. Sumaišykite visas daržoves dubenyje, sudėkite česnaką, majonezą ir prieskonius. Išmaišykite ir palikite 30 minučių.

Žingsnis 2

Kepti žiediniai kopūstai su grietine Žingsnis 2
Išplakite vieną kiaušinį su druska, grietine ir prieskoniais. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir sudėkite į ją visas daržoves. Užpilkite daržoves kiaušinio mase. Kepkite orkaitėje 30-40 min. 220 °C temperatūroje. Likus 10 minučių iki kepimo pabarstykite sūriu ir petražolėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos