Publikavimo data: 2025-08-18
Keptos anties riletės
Kepti ančių riletai - tai į paštetą panašus ančių mėsos gaminys. Mėsa nemalama, o suplėšoma į mažus gabalėlius nepažeidžiant jos struktūros. Būtent iš ančių mėsos šis patiekalas yra labai skanus ir gaminamas jau nuo XV a. Jis idealiai tinka vakarienei, kurią galima užgerti raudonuoju vynu kartu su šiltu skrebučiu arba kepta duona ir skrebučiu.
Žingsnis 1
Antį nuplaukite, pasūdykite, įtrinkite prieskoniais, įdarykite svogūnais ir viduriukais, išskyrus kepenis, ir pagardinkite prieskoniais.
Žingsnis 2
Įdėkite skerdeną į apvalkalą, supilkite vyną ir 100 g brendžio. Įdėkite į kepimo skardą ir uždenkite dangčiu.
Žingsnis 3
Kepkite 120 minučių 150 °C temperatūroje, tada 60 minučių 170 °C temperatūroje ir vėl 60 minučių 150 °C temperatūroje. Kepimo metu galite kelis kartus apversti. Jei iškepa, pradurkite.
Žingsnis 4
Atvėsinkite antį ir nusausinkite riebalus. Atskirai atskirkite odą ir mėsą. Mėsą suplėšykite dviem šakutėmis, sudėkite į dubenį ir užpilkite anties riebalais. Atvėsinkite.
Kategorijos