Keptos anties riletės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Keptos anties riletės

Kepti ančių riletai - tai į paštetą panašus ančių mėsos gaminys. Mėsa nemalama, o suplėšoma į mažus gabalėlius nepažeidžiant jos struktūros. Būtent iš ančių mėsos šis patiekalas yra labai skanus ir gaminamas jau nuo XV a. Jis idealiai tinka vakarienei, kurią galima užgerti raudonuoju vynu kartu su šiltu skrebučiu arba kepta duona ir skrebučiu.
Gaminimo laikas
250 min.
Laikas virtuvėje
100 min.
Kalorijos
263 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.65/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Keptos anties riletės Žingsnis 1
Antį nuplaukite, pasūdykite, įtrinkite prieskoniais, įdarykite svogūnais ir viduriukais, išskyrus kepenis, ir pagardinkite prieskoniais.

Žingsnis 2

Keptos anties riletės Žingsnis 2
Įdėkite skerdeną į apvalkalą, supilkite vyną ir 100 g brendžio. Įdėkite į kepimo skardą ir uždenkite dangčiu.

Žingsnis 3

Keptos anties riletės Žingsnis 3
Kepkite 120 minučių 150 °C temperatūroje, tada 60 minučių 170 °C temperatūroje ir vėl 60 minučių 150 °C temperatūroje. Kepimo metu galite kelis kartus apversti. Jei iškepa, pradurkite.

Žingsnis 4

Keptos anties riletės Žingsnis 4
Atvėsinkite antį ir nusausinkite riebalus. Atskirai atskirkite odą ir mėsą. Mėsą suplėšykite dviem šakutėmis, sudėkite į dubenį ir užpilkite anties riebalais. Atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, morkų sezonas, mėsos paštetai, receptų knyga, sviesto paštetai, jautienos kepenėlių paštetai, morkų paštetai

Kategorijos