Keptos cukinijos su česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Keptos cukinijos su česnakais

Cukinija - visiems žinoma daržovė. Joje gausu vitaminų B ir C, ji padeda kovoti su infekcijomis. Dėl didelio kalio kiekio cukinija pasižymi diuretinėmis ir choleretinėmis savybėmis ir bus naudinga kovojant su edema. Ji taip pat turi mažai kalorijų, todėl naudojama laikantis dietos ir metant svorį. Kepta cukinija su česnaku - tai mažai kaloringas, lengvai paruošiamas patiekalas, pasižymintis aštriu, šiek tiek pikantišku grietinės ir česnakų padažo skoniu.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Keptos cukinijos su česnakais Žingsnis 1
Paimkite nuplautas cukinijas ir supjaustykite jas vienodo storio, maždaug 5-7 mm apskritimais. Jei cukinija jauna, ją galite virti su sėklomis.

Žingsnis 2

Keptos cukinijos su česnakais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Nulupkite česnaką. Nuplaukite jį. Smulkiai supjaustykite česnaką, įtrinkite jį druska ir augaliniu aliejumi.

Žingsnis 3

Keptos cukinijos su česnakais Žingsnis 3
Į nedidelį dubenėlį sudėkite grietinę, suberkite česnaką, druską, augalinį aliejų ir viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Keptos cukinijos su česnakais Žingsnis 4
Apvoliokite cukinijų riekeles miltuose ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Iškeptas cukinijas sudėkite į lėkštę. Atvėsusias cukinijas aptepkite padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos