Publikavimo data: 2025-08-18
Keptos cukinijos su česnakais
Cukinija - visiems žinoma daržovė. Joje gausu vitaminų B ir C, ji padeda kovoti su infekcijomis. Dėl didelio kalio kiekio cukinija pasižymi diuretinėmis ir choleretinėmis savybėmis ir bus naudinga kovojant su edema. Ji taip pat turi mažai kalorijų, todėl naudojama laikantis dietos ir metant svorį. Kepta cukinija su česnaku - tai mažai kaloringas, lengvai paruošiamas patiekalas, pasižymintis aštriu, šiek tiek pikantišku grietinės ir česnakų padažo skoniu.
Žingsnis 1
Paimkite nuplautas cukinijas ir supjaustykite jas vienodo storio, maždaug 5-7 mm apskritimais. Jei cukinija jauna, ją galite virti su sėklomis.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Nulupkite česnaką. Nuplaukite jį. Smulkiai supjaustykite česnaką, įtrinkite jį druska ir augaliniu aliejumi.
Žingsnis 3
Į nedidelį dubenėlį sudėkite grietinę, suberkite česnaką, druską, augalinį aliejų ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Apvoliokite cukinijų riekeles miltuose ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Iškeptas cukinijas sudėkite į lėkštę. Atvėsusias cukinijas aptepkite padažu.
Kategorijos