Keptos cukinijos su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Keptos cukinijos su malta mėsa

Istorine cukinijų tėvyne laikoma Pietų Amerika. Indėnų legendose tikėta, kad cukinijas jiems padovanojo dievai. Į Europą cukinijos atkeliavo tik po to, kai Kolumbas atrado Ameriką. Iš pradžių europiečiai cukinijas vertino, bet ne kaip maistą. Sodininkus labai traukė dideli ir ryškiaspalviai žiedai. Tik po kelių dešimtmečių Europos virėjai iš tiesų įvertino cukinijų vaisių skonį ir naudą.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Keptos cukinijos su malta mėsa Žingsnis 1
Cukinijas perpjaukite išilgai pusiau. Paimkite valgomąjį šaukštą ir atsargiai išskobkite sėklas. Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Keptos cukinijos su malta mėsa Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą ir susmulkintą svogūną. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų pipirų. Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite cukinijų puseles vidine puse į viršų. Įdarykite cukinijas malta mėsa. Pomidorus supjaustykite žiedais ir sudėkite ant maltos mėsos. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepkite cukinijas 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos