Publikavimo data: 2024-04-17
Keptos cukinijos su sūriu
Cukinijos yra kilusios iš Centrinės Amerikos, kur jos pradėtos auginti prieš 5000 metų. Europoje ši daržovė pasirodė XVI a., o Rusijoje - XIX a. Iš pradžių ji buvo auginama kaip sodo puošmena, daug vėliau pradėta vertinti dėl skonio ir naudingumo. Dabar iš cukinijų ruošiama daugybė patiekalų. Pavyzdžiui, keptuvėje keptos cukinijos su sūriu. Cukiniją geriau rinktis jauną, su smulkiais grūdeliais. Gerai, jei patiekimui skirtas majonezas bus naminis.
Žingsnis 1
Apkepkite cukinijas. Kiekvieną cukiniją iš abiejų pusių apvoliokite miltuose. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite cukinijas po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Sudėkite cukiniją su likusiais ingredientais. Iškeptas cukinijas sluoksniais sudėkite į lėkštę, kiekvieną sluoksnį apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintais česnakais, pagardinkite majonezu, druska ir pipirais.
Kategorijos