Publikavimo data: 2024-05-12
Keptos jautienos salotos
Žingsnis 1
Įtrinkite mėsą druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite jautieną iš visų pusių 1-2 minutes, kad ant viršaus susidarytų ruda plutelė.
Žingsnis 2
Perkelkite mėsą į kepimo indą ir 30 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 3
Kol mėsa kepa, paruoškite salotas. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 4
Parmezaną sutarkuokite stambia tarka arba daržovių skustuku suformuokite nedidelius griežinėlius.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Dubenėlyje sumaišykite garstyčias, medų, alyvuogių aliejų, druską ir juoduosius pipirus pagal skonį.
Žingsnis 6
Išimkite jautienos kepsnį iš orkaitės ir palikite 10-15 minučių pastovėti. Taip sultys tolygiai pasiskirstys po mėsą. Supjaustykite jautienos kepsnį plonais griežinėliais.
Žingsnis 7
Sudėkite jautienos kepsnį į lėkštę ir apšlakstykite padažu.
Žingsnis 8
Į vidurį sudėkite rukolą ir pomidorus. Apšlakstykite padažu ir pabarstykite parmezanu.
Žingsnis 9
Salotas papildomai apšlakstykite balzaminiu padažu. Gero apetito!
Kategorijos