Keptos krevetės aštriame padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Keptos krevetės aštriame padaže

Įdomus faktas: krevetės yra seniausios mūsų planetos gyventojos. Jų protėviai mūsų planetoje apsigyveno maždaug prieš 1000 milijonų metų. Ir valgyti jas pradėjo dar prieš mūsų erą. Tik senovės virėjai krevečių ne virė, o kepė arba kepė ant ugnies. Todėl šis keptų krevečių receptas patiks visiems. Iškeptos krevetės sugers saldų ir aštrų padažo skonį ir ištirps burnoje.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptos krevetės aštriame padaže Žingsnis 1
Pirmiausia nuplaukite žalias krevetes šiltame tekančiame vandenyje. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite į ją krevetes, kad iš jų pasišalintų visa drėgmė. Kai jūros gėrybė pradės balti, į keptuvę supilkite aliejų ir sojų padažą. Kai padažas įsigers, sudėkite česnaką, visus prieskonius ir kečupą. Kruopščiai išmaišykite ir maišydami kepkite 7-10 minučių.

Žingsnis 2

Keptos krevetės aštriame padaže Žingsnis 2
Tuo pačiu metu pradėkite ruošti padažą. Padažui ruošti paimkite nedidelį indą ir į jį supilkite majonezą, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Smulkiai supjaustykite šviežius krapus ir sudėkite į jį. Kruopščiai išmaišykite ir palikite porai minučių pastovėti šaldytuve. Padažą patiekite atskirai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos