Publikavimo data: 2024-06-16
Keptos krevetės aštriame padaže
Įdomus faktas: krevetės yra seniausios mūsų planetos gyventojos. Jų protėviai mūsų planetoje apsigyveno maždaug prieš 1000 milijonų metų. Ir valgyti jas pradėjo dar prieš mūsų erą. Tik senovės virėjai krevečių ne virė, o kepė arba kepė ant ugnies. Todėl šis keptų krevečių receptas patiks visiems. Iškeptos krevetės sugers saldų ir aštrų padažo skonį ir ištirps burnoje.
Žingsnis 1
Pirmiausia nuplaukite žalias krevetes šiltame tekančiame vandenyje. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite į ją krevetes, kad iš jų pasišalintų visa drėgmė. Kai jūros gėrybė pradės balti, į keptuvę supilkite aliejų ir sojų padažą. Kai padažas įsigers, sudėkite česnaką, visus prieskonius ir kečupą. Kruopščiai išmaišykite ir maišydami kepkite 7-10 minučių.
Žingsnis 2
Tuo pačiu metu pradėkite ruošti padažą. Padažui ruošti paimkite nedidelį indą ir į jį supilkite majonezą, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Smulkiai supjaustykite šviežius krapus ir sudėkite į jį. Kruopščiai išmaišykite ir palikite porai minučių pastovėti šaldytuve. Padažą patiekite atskirai.
Kategorijos