Publikavimo data: 2025-08-17
Keptos krevetės su petražolėmis
Krevetės yra svarbus sveikų ir būtinų aminorūgščių šaltinis. Kartu krevetėse yra daug baltymų ir labai mažai riebalų bei angliavandenių. Rinkdamiesi krevetes parduotuvėje, laikykitės šių taisyklių: jūros gėrybės turi būti traškios ir sausos, ledas gali būti tik nedidelės glazūros pavidalo. Krevetės būna laukinės arba išaugintos, jų spalva priklauso nuo buveinės ir kokybei įtakos neturi.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę ant didžiausios kaitros. Į keptuvę sudėkite sviestą ir ištirpinkite jį, kol taps skystas.
Žingsnis 2
Nuo krevečių nugarėlės pašalinkite ilgą juodą veną. Peiliu atsargiai nuplėškite odą ir išimkite visas krevetes. Nuluptas krevetes sudėkite į keptuvę ir kepkite 3 minutes.
Žingsnis 3
Smulkiai susmulkinkite petražoles. Keletą šakelių palikite papuošimui. Sudėkite petražoles į krevetes ir sumaišykite. Apšlakstykite krevetes 2 citrinų sultimis, dar kartą išmaišykite ir sudėkite į lėkštę.
Kategorijos