Keptos krevetės su petražolėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Keptos krevetės su petražolėmis

Krevetės yra svarbus sveikų ir būtinų aminorūgščių šaltinis. Kartu krevetėse yra daug baltymų ir labai mažai riebalų bei angliavandenių. Rinkdamiesi krevetes parduotuvėje, laikykitės šių taisyklių: jūros gėrybės turi būti traškios ir sausos, ledas gali būti tik nedidelės glazūros pavidalo. Krevetės būna laukinės arba išaugintos, jų spalva priklauso nuo buveinės ir kokybei įtakos neturi.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
123 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Keptos krevetės su petražolėmis Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę ant didžiausios kaitros. Į keptuvę sudėkite sviestą ir ištirpinkite jį, kol taps skystas.

Žingsnis 2

Keptos krevetės su petražolėmis Žingsnis 2
Nuo krevečių nugarėlės pašalinkite ilgą juodą veną. Peiliu atsargiai nuplėškite odą ir išimkite visas krevetes. Nuluptas krevetes sudėkite į keptuvę ir kepkite 3 minutes.

Žingsnis 3

Keptos krevetės su petražolėmis Žingsnis 3
Smulkiai susmulkinkite petražoles. Keletą šakelių palikite papuošimui. Sudėkite petražoles į krevetes ir sumaišykite. Apšlakstykite krevetes 2 citrinų sultimis, dar kartą išmaišykite ir sudėkite į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, kanapės, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, per 30 minučių, pomidorų sezonas, jūros gėrybių užkandžiai, jūsų receptai, Naujųjų metų užkandžiai, krevečių užkandžiai, receptų knyga, pomidorų užkandžiai

Kategorijos