Publikavimo data: 2025-08-18
Keptos morkos su alyvuogėmis ir migdolais
Keptos morkos su alyvuogėmis ir migdolais - įdomus užkandis, kuriam paruošti reikia labai nedaug laiko. Patiekalas labai skanus ir aromatingas. Keptos morkos puikiai dera su svogūnais, o apelsino žievelė papildo šį derinį, suteikdama patiekalui malonaus kartumo. Šį užkandį rekomenduojama patiekti kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo. Jis puikiai papildys minkštą mėsą arba aromatingas bulves.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį į dvi dalis. Sudėkite morkas į dubenį, suberkite svogūną ir apelsino žievelę. Pagardinkite ingredientus aliejumi ir prieskoniais pagal skonį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite užkandį. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Ant kepimo skardos lygiu sluoksniu sudėkite morkas ir svogūnus. Kai orkaitė įkaista, įdėkite į ją kepimo skardą. Kepkite užkandį apie 15-20 minučių, kad daržovės taptų minkštos. Iškepusias daržoves perkelkite į lėkštę ir patiekite. Alyvuoges sutrinkite peiliu ir pridėkite prie užkandžio. Ant viršaus pabarstykite sūdytų migdolų.
Kategorijos