Keptos morkos su alyvuogėmis ir migdolais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Keptos morkos su alyvuogėmis ir migdolais

Keptos morkos su alyvuogėmis ir migdolais - įdomus užkandis, kuriam paruošti reikia labai nedaug laiko. Patiekalas labai skanus ir aromatingas. Keptos morkos puikiai dera su svogūnais, o apelsino žievelė papildo šį derinį, suteikdama patiekalui malonaus kartumo. Šį užkandį rekomenduojama patiekti kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo. Jis puikiai papildys minkštą mėsą arba aromatingas bulves.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
105 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Keptos morkos su alyvuogėmis ir migdolais Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį į dvi dalis. Sudėkite morkas į dubenį, suberkite svogūną ir apelsino žievelę. Pagardinkite ingredientus aliejumi ir prieskoniais pagal skonį ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Keptos morkos su alyvuogėmis ir migdolais Žingsnis 2
Paruoškite užkandį. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Ant kepimo skardos lygiu sluoksniu sudėkite morkas ir svogūnus. Kai orkaitė įkaista, įdėkite į ją kepimo skardą. Kepkite užkandį apie 15-20 minučių, kad daržovės taptų minkštos. Iškepusias daržoves perkelkite į lėkštę ir patiekite. Alyvuoges sutrinkite peiliu ir pridėkite prie užkandžio. Ant viršaus pabarstykite sūdytų migdolų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos