Publikavimo data: 2024-04-03
Keptos ropės
Medaus ropės orkaitėje - senovinio naminio deserto receptas. Jam paruošti reikia medaus ir šiek tiek citrinos sulčių. Iškeptos daržovės išsaugo kuo daugiau naudingų medžiagų. Ne išimtis ir ropės. Žinoma, kad jos stiprina imuninę sistemą. Kepimui geriau rinktis šviežius ir sultingus vaisius, be tamsių dėmelių, lygia odele.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite medų ir citrinos sultis, išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite ropę. Sudėkite šaknies gabalėlius į formą, supilkite įdarą ir išmaišykite. Formos viršų uždenkite folija. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 50 minučių. Kepimo metu 2-3 kartus pamaišykite ropę, kad iškeptų tolygiai.
Žingsnis 3
Į ropę suberkite žoleles. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, išimkite ropę iš orkaitės, nuimkite foliją, suberkite krapus ir išmaišykite. Grąžinkite formą su ropėmis į orkaitę.
Kategorijos