Keptos ropės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Keptos ropės

Medaus ropės orkaitėje - senovinio naminio deserto receptas. Jam paruošti reikia medaus ir šiek tiek citrinos sulčių. Iškeptos daržovės išsaugo kuo daugiau naudingų medžiagų. Ne išimtis ir ropės. Žinoma, kad jos stiprina imuninę sistemą. Kepimui geriau rinktis šviežius ir sultingus vaisius, be tamsių dėmelių, lygia odele.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, sezamo sėklos
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptos ropės Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite medų ir citrinos sultis, išmaišykite.

Žingsnis 2

Keptos ropės Žingsnis 2
Iškepkite ropę. Sudėkite šaknies gabalėlius į formą, supilkite įdarą ir išmaišykite. Formos viršų uždenkite folija. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 50 minučių. Kepimo metu 2-3 kartus pamaišykite ropę, kad iškeptų tolygiai.

Žingsnis 3

Keptos ropės Žingsnis 3
Į ropę suberkite žoleles. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, išimkite ropę iš orkaitės, nuimkite foliją, suberkite krapus ir išmaišykite. Grąžinkite formą su ropėmis į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos