Publikavimo data: 2024-10-12
Keptų cukinijų, baklažanų ir paprikų salotos su alyvuogių aliejumi
Iš cukinijų, baklažanų ir paprikų galima labai greitai paruošti lengvas ir šiltas keptų daržovių salotas. Daržoves iškepkite orkaitėje, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite. Jei norite, galite įdėti ne tik keptų, bet ir šviežių daržovių - kopūstų, svogūnų, pomidorų, žolelių. Salotų padažą pasigaminkite pagal savo skonį. Tai gali būti įvairūs augaliniai aliejai ir jų mišiniai, garstyčios, riešutų pasta ir tahini. Šiame recepte siūlome naudoti klasikinį padažą iš alyvuogių aliejaus ir alyvuogių.
Žingsnis 1
Nuplaukite paprikas ir kepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi arba kepkite orkaitėje, kol paprikos taps lengvai aromatingos, o ant blauzdelių atsiras mažų juodų dėmelių. Kepti keptuvėje greičiau, bet salotos bus skanesnės, jei kepsite orkaitėje.
Žingsnis 2
Svogūnus, cukinijas ir baklažanus supjaustykite griežinėliais arba juostelėmis. Taip pat juos apkepkite keptuvėje arba iškepkite orkaitėje, kaip norite. Šias daržoves orkaitėje kepkite sveikas, tada nuo baklažano nuimkite odelę, o vėliau visas daržoves supjaustykite.
Žingsnis 3
Supjaustykite kepintas paprikas į 6-6 dalis, atskirkite kopūstus atskirais lapais ir supjaustykite juos maždaug tokio pat dydžio gabalėliais, kaip ir paprikos.
Žingsnis 4
Salotas sluoksniais išdėliokite lėkštėse. Pirmąjį sluoksnį sudaro kopūstai, petražolės ir keptos paprikos gabaliukai.
Žingsnis 5
Likusias keptuvėje arba orkaitėje keptas daržoves antru sluoksniu išdėliokite lėkštėse.
Žingsnis 6
Stambiai supjaustykite pomidorus ir susmulkinkite likusias petražoles. Tolygiai paskleiskite juos ant kitų daržovių lėkštėse.
Žingsnis 7
Paskutinį sluoksnį sudėkite alyvuoges, alyvuoges ir tarkuotą sūrį. Pagal skonį pagardinkite druska ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Kategorijos